ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

La iniciativa perquè l’Assemblea de Compromissaris del 6 d'octubre pugui aprovar l'ús del vot electrònic al Club tanca la campanya amb 5.030 signatures de suport

01 octubre 2019
La iniciativa perquè l’Assemblea de Compromissaris del 6 d'octubre pugui aprovar l'ús del vot electrònic al Club tanca la campanya amb 5.030 signatures de suport

 

Barcelona, 1 d'octubre de 2019 – Sí al futur lliurarà a les 19 hores d'avui a l'Oficina d'Atenció al Barcelonista (OAB) les darreres signatures recollides a les últimes hores de la campanya. Les 41 signatures s’afegiran a les 4.989 lliurades ahir al Club. La campanya, que va començar el dia 6 de setembre i que es tanca avui, sumarà un total de 5.030 suports perquè l’Assemblea del Socis Compromissaris del 6 d’octubre pugui debatre la introducció del vot electrònic a l’Entitat.

A l’espera de la validació definitiva, els 5.030 suports superen de llarg els 3.253 que s’havien d’assolir perquè la proposta es pogués debatre, tal com recullen els Estatuts del Club.

Les signatures que rebrà el Club s’han recollit al Camp Nou abans dels partits contra el València i el Vila-real, per correu postal i en punts situats per tot Catalunya. Més de 100 voluntaris han participat en la campanya per obtenir els suports.

El dijous, 3 d'octubre, a les 20 hores com a molt tard, el Club haurà de notificar la validesa de les signatures i la inclusió del punt proposat a l'Ordre del Dia de l'Assemblea de Socis Compromissaris del 6 d'octubre.

En una carta adreçada al president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, Víctor Font ha comunicat la seva voluntat, emparada legalment, de presentar personalment la proposta als Socis Compromissaris que participin a l'Assemblea del proper 6 d'octubre.

 

Per què Sí al futur impulsa el vot electrònic?

El vot electrònic s’aplicaria en les eleccions a la presidència, inclosa la recollida de signatures dels candidats; permetria reformar l'Assemblea de Compromissaris per obrir-la a tota la massa social i facilitaria les consultes sobre aquelles qüestions de les quals la Junta Directiva consideri que cal saber l'opinió dels socis abans de prendre una decisió, especialment aquelles de caire més simbòlic, com ara el disseny de la samarreta o la reforma de l'escut. D’aquesta manera s’obriria la participació de la massa social en la presa de decisions, el Club milloraria la transparència i, en definitiva, s'enfortiria el paper dels socis com a únics propietaris del Club. Importa remarcar, també, que el vot electrònic no eliminaria el vot presencial, i que el soci que ho desitgés, podria dipositar el vot a l'urna com s'ha fet sempre.

Almenys dos terços dels socis dels presents a l'Assemblea hauran de votar a favor de la proposta del vot electrònic perquè sigui aprovada. Si la proposta tira endavant, només caldrà esperar que el Parlament de Catalunya aprovi la nova Llei de l'Esport i l'Activitat Física, per poder fer ús del vot electrònic en eleccions presidencials. En la resta de casos d´ús, el vot electrònic es podria utilitzar de forma immediata. La previsió és que la llei sigui aprovada abans de final d'any o als inicis del pròxim, ja que a hores d’ara té el suport d’una majoria àmplia de l’hemicicle.

 

La directiva del Barça té el software necessari per implementar el vot electrònic

A finals de juliol Víctor Font va lliurar de forma gratuïta al director de l’Àrea Social del Barça, Pere Jansà, i al director de Tecnologies de la Informació (TIC) del Club, Sergio Jerez, el programari que permetria la implementació del vot electrònic de manera immediata.