ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Comunicat de Sí al futur

24 gener 2020
Comunicat de Sí al futur

En una entrevista publicada avui al diari La Vanguardia, el vicepresident del FC Barcelona, Jordi Cardoner, preguntat sobre la possibilitat de fer un referèndum per aprovar un nou finançament de l'Espai Barça, assegura: ¨amb el senyor Font tenim molts punts en comú, però cal aclarir una cosa. Un referèndum només pot ser convocat a través de l'assemblea de socis, que és sobirana en aquests casos¨.

Davant d'aquesta afirmació, Sí al futur manifesta que:

1 - No és veritat que un referèndum només el pugui convocar l'Assemblea de Socis. La Junta Directiva del Club també té aquesta potestat.

En concret, l'apartat B de l'article 13 dels estatuts del FC Barcelona diu textualment: ¨amb l’objectiu de fomentar la transparència i la participació, d’incrementar la qualitat democràtica i de millorar les relacions entre els socis i els òrgans de govern del Club, s’estableixen els mecanismes de participació directa següents (...) b) respecte a qüestions d’especial transcendència, es pot regular el procediment de consulta als socis, i el seu resultat té efectes vinculants. La iniciativa d’aquest procediment correspon a la Junta Directiva o a l’Assemblea General, en funció de les seves respectives competències¨.

2 - Amb motiu del referèndum que es va convocar l'abril del 2014, el president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu va dir textualment: "aquesta és una decisió estratègica que afecta al futur del Barça dels pròxims 50 anys. Ha de ser una decisió de tots i que el màxim número de persones la facin possible. El referèndum és un compromís de la Junta Directiva. La reforma estatutària va crear l'eina del referèndum, que ha de ser una expressió social vàlida i contundent que sigui conseqüent amb l'essència democràtica del nostre club. La copropietat que compartim tots els socis del Barça forma part de la nostra identitat i és quelcom que hem de potenciar."

3 - Precisament per aquest mateix argument que l'actual Junta Directiva del FC Barcelona donava per vàlid el 2014 i perquè s'han canviat substancialment els acords que els socis van aprovar aleshores, és perquè Sí al futur reclama un nou referèndum:

  • El projecte, que havia de costar 600 milions, s’havia de pagar amb 200 milions de la generació de recursos propis, més 200 de crèdit i 200 de l’empresa que posés cognom al nou Camp Nou. En l’actualitat, el projecte ja s’ha encarit fins als 685 milions d’euros i, segons diverses informacions, es preveu que es financi amb 700 milions procedents de Goldman Sachs amb un contracte d’explotació sobre part dels beneficis durant 25 anys.

4 - Abans de votar-se el finançament de l’Espai Barça, Sí al futur també demana un exercici de transparència absoluta sobre el deute i la situació econòmica del Club. Sí al futur considera que la directiva ha d’aclarir les informacions que apunten que el Barça té 1.000 milions d’euros de deute financer amb un increment del passiu financer del 53% en el darrer any. Sí al futur recorda que la Junta Directiva que presideix Josep Maria Bartomeu es va comprometre públicament, en més d'una ocasió, a no començar les obres de l’Espai Barça si el deute del Club no era inferior als 220 milions d’euros.

5 - Per tot això, Sí al futur, que defensa retornar als socis i les sòcies l'exercici efectiu de la copropietat del Club, reclama a la Junta Directiva del FC Barcelona que la modificació del finançament de l’Espai Barça passi per referèndum en comptes de limitar-se a una Assemblea de Socis Compromissaris Extraordinària, anunciada per a principis d'aquest any.

Aquí pots recuperar l'entrevista de La Vanguardia a Jordi Cardoner