Segueix tota l'actualitat de #sialfutur
CAT | ENG | ESP

El proper dimecres 12 de juny, a les 19:30 hores, a la Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37, de Barcelona) es farà la presentació pública del llibre que el periodista Antoni Bassas ha escrit sobre Víctor Font i Sí al futur, el projecte que vol oferir una proposta nova a les sòcies i socis del FC Barcelona quan es convoquin les properes eleccions a la presidència del Club. El llibre, que porta per títol Construïm junts el Barça del futur, el publica, en català, l’editorial Columna, i es posarà a la venda a partir del mateix 12 de juny a totes les principals llibreries del país, al preu de 12,95 euros. L’acte de presentació, que és de lliure accés per a tothom, comptarà amb la presència de l’autor, Antoni Bassas, i de Víctor Font, i serà presentat pel periodista Pere Escobar.

 

El dia 11 de juny del 2018 Víctor Font i Manté va anunciar que es presentaria a les pròximes eleccions a la presidència del FC Barcelona. Segons Font, el Barça es troba davant la tempesta perfecta: l’adeu de Messi i de la millor generació de futbolistes de la història coincidirà amb la costosa remodelació del Camp Nou, amb un model d’ingressos obsolet i amb la competència cada cop més desfermada d’equips propietat d’estats o de grans fortunes. Si el Barça no supera tots aquests reptes simultanis, pot perdre l’estil de joc que va inspirar Johan Cruyff i que l’ha fet únic, deixar de guanyar i a més posar en perill el manteniment de la propietat del Club per part dels socis.

El periodista Antoni Bassas ha entrevistat Font per saber qui és aquest consultor de l’àmbit de les telecomunicacions, els mitjans i el món de la tecnologia i com és aquest projecte de Sí al futur que està construint per aconseguir que el Barça continuï al capdavant del futbol mundial i sent propietat dels seus socis.

VÍCTOR FONT I MANTÉ (Granollers, 1972) és el soci del Barça número 70.990. Emprenedor, empresari i consultor, va estudiar una llicenciatura en Direcció i Administració d’Empreses i un MBA. Va jugar als equips inferiors de l’Esport Club Granollers entre 1979 i 1990, on va coincidir amb Sergi Barjuan, els germans Juli i Gerard López, i Toni Jiménez, entre altres. Va acabar els seus dies de futbol amateur jugant al Club Atlètic del Vallès i al Gramics.

Apassionat del Barça des de ben petit, va col·laborar amb la candidatura de Joan Laporta en les eleccions a la presidència del 2003, i el 2010 va impulsar amb Ferran Soriano i Marc Ingla la candidatura que acabaria liderant Ingla.

El 2014 va crear el projecte Sí al futur i el 2015 va fer la primera aparició pública explicant la seva visió sobre els reptes del Barça post-Messi. L’11 de juny del 2018 va anunciar que es presentaria a les eleccions previstes per al 2021.

Està casat, té tres fills i seu a les mateixes localitats del Camp Nou de la primera graderia de tribuna, cantó gol nord, on ja anava amb el seu avi i el seu pare.

ANTONI BASSAS ONIEVA (Barcelona, 1961) va començar la seva carrera professional com a periodista esportiu. Després de debutar a Ràdio Joventut als camps de la Tercera Divisió, va incorporar-se a les transmissions dels partits del Barça de Joaquim Maria Puyal, primer a Ràdio Barcelona (1981) i després a Catalunya Ràdio (1985), tasca que li va permetre treballar durant catorze temporades als estadis més importants d’Espanya i d’Europa.

Va recollir les seves experiències seguint de prop el Barça, des de Maradona i Schuster fins al Dream Team de Johan Cruyff al llibre A un pam de la glòria (1994).

El 1998 va codirigir i presentar el talkshow Aquest any, cent!, que durant l’any del Centenari del Barça va portar a TV3 els protagonistes del primer segle de vida blaugrana.

El 2009 va participar en la fundació de la Penya Barcelonista de Washington DC.

El 2018 va guanyar el Premi Josep Pla amb el llibre Bon dia, són les vuit!, el relat en primera persona de la veu que despertava el país. El primer partit que recorda haver vist al Camp Nou és el Barça – Madrid de l’àrbitre Guruceta, el 6 de juny del 1970, que va acabar amb la càrrega dels grisos sobre els aficionats barcelonistes.

 

FITXA TÈCNICA:

DATA DE PUBLICACIÓ: 12/06/2019

FORMAT: 13,7 X 20 CM

PRESENTACIÓ: RÚSTICA AMB SOLAPES

PVP: 12,95 €

Pots fer la teva reserva a Casa del Libro o Amazon.