ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

El projecte econòmic de Sí al futur permetrà que el Barça no sigui una S.A. i continuï competint per guanyar tots els títols

08 gener 2021
El projecte econòmic de Sí al futur permetrà que el Barça no sigui una S.A. i continuï competint per guanyar tots els títols

Aquí pots veure l'acte sencer

El projecte econòmic de Sí al futur té previst generar suficients recursos per evitar que el FC Barcelona es converteixi en una S.A. i continuar competint per guanyar tots els títols i aplicar punts del programa de govern com, per exemple, el reforç de les seccions i la rebaixa d’abonaments als socis i sòcies que més assisteixin als partits al Camp Nou. El projecte de Sí al futur ha de permetre obtenir, a finals de mandat, entre 100 i 200 milions de beneficis cada any per reforçar l’equip i garantir que el Club continua en mans dels socis i les sòcies.

Víctor Font considera que “la fràgil situació econòmica del Barça, combinada amb l’altíssima competència i la incertesa provocada per la pandèmia, obliga a repensar l’estructura econòmica i el model de negoci del Club i a adaptar-los a les necessitats i oportunitats que la indústria de l’entreteniment i el món digital ofereixen”. Com a mesura de xoc per afrontar les urgències econòmiques de l’entitat, Sí al futur executarà un pla durant els primers 100 dies que intentarà equilibrar el compte de resultats d’aquesta temporada i refinançarà el deute que venç aquest estiu. En paral·lel, es donarà un impuls econòmic al Club amb un pla “d’una gestió racional de la despesa i noves línies d’ingressos que ens permetran facturar 1.400 milions d’euros en acabar el mandat, obtenir entre 100 i 200 milions de beneficis anuals i allunyar el risc que el Barça deixi de ser dels seus socis i les seves sòcies per passar a ser una S.A.”, detalla Font.

Nous ingressos

Per incrementar els ingressos i els beneficis, Sí al futur preveu monetitzar els 400 milions de seguidors del Barça arreu del món, és a dir, vendre a aquests fans nous productes i serveis, eliminant intermediaris. La precandidatura té treballades tres grans línies d’actuació en aquest sentit: una de continguts audiovisuals, una de merchandising/e-commerce i una altra de gaming/e-sports amb preacords amb partners estratègics clau en cada àrea, amb futurs integrants de la Junta Directiva que són referents en aquests àmbits, com per exemple Luis de Val, José Manuel Villanueva, Iñaki Ecenarro, Oscar Pierre, Manel Sarasa, Joaquim Uriach i Xavi Carbonell, i amb l’assessorament extern d’altres professionals destacades com Carlota Pi (vegeu biografies al final de la nota de premsa).

En aquest sentit, Víctor Font explica que “avançarem cap al ‘club total’, un Barça que vagi més enllà del futbol tradicional i que es converteixi en un actor clau en la indústria global de l’entreteniment. Un club on la producció de contingut contribueixi a l’èxit esportiu i viceversa”. A més, l’execució del pla serà responsabilitat d’un equip d’executius de màxima solvència seleccionats durant aquests set anys de treball de la precandidatura. L’encapçalarà “un CEO de primer nivell que treballa actualment als Estats Units, català i culer, amb experiència en tecnologia, telecomunicacions i gestions de comptes de resultats de milions de dòlars”, detalla Font.

L’Espai Barça: una urgència que no pot posar en risc la competitivat ni el model de propietat

Víctor Font entén que el nou Camp Nou i el nou Palau Blaugrana són “una necessitat urgent i inexcusable” i es compromet a fer tot el possible perquè siguin una realitat el proper mandat. Això sí, abans de fer el pas definitiu, Sí al futur revisarà la situació exacta en què es troba el projecte Espai Barça - tant el projecte arquitectònic com l’acord de finançament amb Goldman Sachs - per explicar-lo de manera transparent als socis i les sòcies i per adequar-lo, si cal, a les necessitats, oportunitats i capacitats actuals del Club abans de passar per un nou referèndum. “Impulsarem un Espai Barça viable que no posi en risc la propietat del Club en mans dels socis i que ens permeti continuar competint a l’elit”, afirma el precandidat. 

Nous directius

Avui s’han donat a conèixer la totalitat d’integrants de la Junta Directiva que Víctor Font proposa per governar l’Entitat en el proper mandat. Els directius anunciats avui són:

Xavier Carbonell (Barcelona, 1970) - Soci 97.552. Director executiu amb gran experiència en la indústria de l'instrumental mèdic i especialitzat en gestió del canvi, màrqueting, biotecnologia i salut. Formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i empresarial.

Iñaki Ecenarro Iturrioz (Errenteria, 1973) - Soci 85.968. Emprenedor i inversor en empreses tecnològiques. Fundador de l'empresa Trovit, una referència en el món de les start-ups. Formarà part del Consell Directiu i aportarà coneixement de l'àmbit econòmic, empresarial i de les noves tecnologies.

Oscar Pierre Miquel (Barcelona, 1992) - Soci 58.434. Enginyer aeroespacial, fundador i director general de Glovo, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i empresarial.

Manel Sarasa i Serra (Girona, 1971) - Soci 81.480. Enginyer industrial i emprenedor en sèrie. Actualment cofundador i director general de Wine is Social, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l’àmbit d’estratègia, econòmic i digital.

Joaquim Uriach Torelló (Barcelona, 1966) - Soci 9.430. President del grup farmacèutic Uriach, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i institucional.

Luis de Val Mínguez (Barcelona, 1979) - Soci 41.480. Fundador i CEO de YouPlanet. Expert en l'àmbit de la producció i la distribució d’obres audiovisuals i entreteniment. Des del Consell Directiu, aportarà coneixement de l'àmbit audiovisual, l’entreteniment i les xarxes socials.

José Manuel Villanueva Villalba (Barcelona, 1976) - Soci 36.622. Cofundador de Privalia i de 011h, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i digital.

El Consell comptarà amb l’assessorament en matèria econòmica i d’innovació de Carlota Pi (Barcelona, 1976) – Sòcia del Barça. Enginyera i empresària. Fundadora i directora de la comercialitzadora elèctrica Holaluz, una empresa que va començar a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) el 2019. Durant la seva gestió, la comercialitzadora va subscriure acords amb productors d'energies netes d'origen hidràulic, solar, biogàs o termoelèctric, i va obtenir certificats d'electricitat verda de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE).