Segueix tota l'actualitat de #sialfutur
CAT | ENG | ESP

Totes aquelles persones que el dia 11 de juny, a les 19 hores, vagin al vestíbul del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, a l’acte de presentació que Víctor Font farà del projecte Sí al futur,  podran fotografiar-se al costat de tres samarretes autèntiques de tres figures del barcelonisme: Cruyff, Messi i Sancho. Les tres samarretes les ha cedit per a l’ocasió el col·leccionista Miquel Tejero.

La samarreta de Johan Cruyff, que estarà exposada al vestíbul de l’Auditori, és la que va portar al VI Trofeu Ciutat de Mallorca contra el FK Austria Wien (25/08/1974).

La samarreta de Messi és la que va lluir al partit de lliga contra l’Eibar (21/05/2017), amb motiu de l’acte d’homenatge pels 25 anys de Wembley.

La tercera samarreta, que estarà exposada i amb la que es podran fotografiar els assistents, va pertànyer a Agustí Sancho. És la que va vestir al Campionat d’Espanya l’any 1928. Gràcies a aquesta victòria el Barça es va endur per primera vegada a la història el trofeu en propietat per haver guanyat cinc vegades aquest campionat.

 

Sabies que….

…si ens decidíssim a elaborar un cànon amb els millors jugadors de la història del Club, sense cap mena de dubte l’Agustí Sancho hi figuraria de ple dret? El seu principal mèrit és haver estat el migcentre de l’equip de la d’Edat d’Or del Barça, aquell que va impressionar tant a Catalunya com a fora durant tota la dècada dels anys vint. Sancho va sostenir el centre del camp blaugrana entre 1916 i 1928, facilitant la feina a davanters també mítics com Piera, Gràcia, Alcàntara o Samitier, entre d’altres. Era a més el primer mur de contenció de les davanteres rivals, i gràcies a ell els defenses Planas, Walter, Coma, Galícia o Martínez Surroca van tenir una tasca més tranquil·la. El seu físic, poc d’acord amb els estàndards actuals, no va ser un obstacle per esdevenir una estrella i acumular un palmarès inigualable: 9 campionats de Catalunya i 5 d’Espanya, a més de formar part de la primera remesa de blaugranes que van ser seleccionats per jugar amb la flamant selecció espanyola de 1920, juntament amb Zamora, Samitier i Sesúmaga. Al final, més de 400 partits amb la samarreta del Barça i un punt i final el 17 de juny de 1928, en un partit d’homenatge contra el CE Europa.

 

Entrada lliure

Per assistir a l’acte de presentació de Sí al futur, la proposta que Víctor Font vol oferir a les sòcies i socis del FC Barcelona quan es convoquin les properes eleccions a la presidència del Club, no caldrà reservar cap entrada, sinó simplement presentar-se al vestíbul de l’Auditori a partir de les 18:30 hores, moment en què s’obriran les portes del recinte. A mesura que els assistents arribin, podran seure mentre hi hagi lloc.

Durant l’acte, Víctor Font donarà a conèixer el projecte que encapçala per governar el Barça en una conversa amb el periodista Antoni Bassas i explicarà com Sí al futur s’imagina el Barça del 2030. Els participants a l’acte podran formular preguntes a Víctor Font.