ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

La victòria del vot electrònic es queda a 58 suports d’aconseguir la reforma estatutària

04 octubre 2019
La victòria del vot electrònic es queda a 58 suports d’aconseguir la reforma estatutària

Un 60% dels compromissaris vota a favor de la proposta de Sí al futur, però 173 vots negatius impedeixen arribar als dos terços necessaris.

La proposta de Sí al futur a favor de la introducció del vot electrònic al Futbol Club Barcelona va guanyar diumenge la votació a l’Assemblea de Compromissaris de l’Entitat, però es va quedar a 58 suports d’aconseguir la reforma estatutària necessària perquè fos una realitat. Entre els compromissaris presents en aquell moment al Palau Blaugrana, 359 van dir sí a la iniciativa (60%), 173 s’hi van oposar (29%) i 67 es van decantar pel vot en blanc (11%). 599 vots, en total. Malgrat la clara victòria, la modificació estatutària no va prosperar perquè calia obtenir almenys dos terços dels vots dels compromissaris.

Víctor Font va ser el responsable de presentar davant dels compromissaris la proposta en nom de Sí al futur i dels 5.000 socis i sòcies que havien signat prèviament a favor de la iniciativa. En declaracions posteriors a l'Assemblea, Font va posar en valor que el vot electrònic hagués tingut el suport d’una àmplia majoria de l’Assemblea malgrat “la descripció apocalíptica” que la secretària de la Junta, Maria Teixidor, va fer d’aquesta modalitat de votació en el seu torn de paraula. “Estem contents de comprovar que una de les idees que impulsem per democratitzar i generar més participació al Club té suport entre els socis i sòcies”, va subratllar Font.

Font també va lamentar el posicionament de la Junta Directiva, que va criticar i va posar en dubte el vot electrònic en una intervenció de Teixidor de mitja hora davant dels compromissaris per acabar demanant-hi el vot favorable. “La posició cínica en moltes qüestions és una característica d’aquesta Junta Directiva, que diu una cosa i després en fa una altra. La seva intervenció ha generat dubtes i confusió”, va lamentar Font. “Tinc claríssim que no hi ha voluntat política d’implementar el vot electrònic. En el model actual, qui governa vol gestionar el Club com a propietari i, més enllà del vot cada sis anys, els socis i les sòcies només podem participar en aquestes Assembles de Compromissaris que cal reformar del dalt a baix”. En aquest sentit, Font va recordar que “a més dels compromissaris elegits per sorteig, a l’Assemblea es conviden, per Estatuts, els presidents de les federacions de penyes i els senadors del Club, uns col·lectius que qui governa té manera d’influir-hi. Per això qui governa no vol canviar les regles del joc”.

Perquè la proposta sobre el vot electrònic fos debatuda a l’Assemblea de Compromissaris, Sí al futur va presentar al Club 5.030 signatures de socis i sòcies favorables a la mesura, de les quals 4.699 es van donar per vàlides. La xifra superava amb escreix les 3.253 firmes necessàries per debatre la iniciativa (el 3% dels socis amb dret de sufragi passiu). Ha sigut la primera vegada a la història recent del Club que, a proposta d’un soci, s’introdueix un punt a l’ordre del dia de l’Assemblea de Compromissaris.

La proposta de Sí al futur recollia que, en convivència amb el presencial, el vot electrònic s’aplicaria en les eleccions a la presidència, en la recollida de signatures dels precandidats, en una reforma de l’Assemblea de Compromissaris per obrir-la a tota la massa social, i en consultes sobre qüestions de les quals la Junta Directiva vol saber l’opinió dels socis abans de prendre una decisió, en especial aquelles de caràcter simbòlic. La votació a la presidència mitjançant el vot electrònic estaria pendent que el Parlament de Catalunya aprovés la Llei de l’Esport, que inclou aquesta possibilitat.

Sí al futur continuarà treballant per donar a conèixer el projecte entre la massa social barcelonista. La propera cita pública serà el dijous 19 de desembre, quan es presentarà a Vic en un acte amb Víctor Font com els que ja s’han fet a Barcelona, Granollers i Sant Cugat.

 

L’acte d’impuls del vot electrònic al Barça resumit en 20 minuts