Segueix tota l'actualitat de #sialfutur
CAT | ENG | ESP

Víctor Font: “Tal com està el món i el Club, no és temps d’anar amb candidatures improvisades”

Avui es compleixen dos anys exactes del dia que Sí al futur, el projecte que lidera Víctor Font i que vol oferir una nova proposta als socis i sòcies del FC Barcelona, va fer públic el compromís de concórrer a les properes eleccions a la presidència del Club. Amb els comicis a l’Entitat a un any vista – estan previstes a l’estiu de l’any vinent – Sí al futur continua difonent i enllestint el seu projecte per afrontar la situació més perillosa de les últimes dècades: haver de substituir la millor generació de futbolistes de la història, construir i finançar l’Espai Barça i competir contra societats anònimes amb recursos financers gairebé il·limitats, tot preservant la propietat del Club en mans dels socis i la seva capacitat competitiva, tant al futbol com a totes les seccions. I per si aquesta tempesta no fos prou perfecta, el Barça també ha rebut la fuetada de la COVID-19, que ha paralitzat les competicions esportives a tot el mon, ha congelat l’activitat esportiva del Club en totes les categories i seccions i ha projectat una ombra encara més fosca sobre la capacitat financera de l’Entitat.

Per afrontar aquest context, Sí al futur proposa en grans línies:

  • Agrupar el talent de la millor generació de futbolistes de la història i assegurar que siguin ells els qui liderin la presa de decisions en l’àrea esportiva.
  • Reinventar el model de generació d’ingressos per tal de poder competir i alhora mantenir la propietat del Club en mans dels socis.
  • Redefinir el model de governança i de presa de decisions del Club.
  • Aprofitar la influència del Barça per contribuir a afrontar els reptes principals de la societat en el segle XXI.

D’ençà que va anunciar públicament que concorreria a les properes eleccions, Sí al futur ha treballat en diversos àmbits:

Presentacions del projecte arreu del territori: Sí al futur ha recorregut el país per donar-se a conèixer entre el barcelonisme. A més de la primera presentació a l’Auditori AXA de Barcelona davant 600 persones el 31 de gener de 2019, Granollers, Sant Cugat, Mataró, Vic i la capital catalana en una segona ocasió han estat escenaris on Víctor Font ha explicat personalment el projecte a gairebé dos milers de culers. Sí al futur també ha visitat penyes barcelonistes, com l’Anguera (Barcelona) i la d’Igualada. La crisi de la COVID19 ha obligat a ajornar dues presentacions: una a Felanitx (Mallorca) i l’altra a les Terres de Lleida.

Presentacions del projecte online: Arran de la crisi del COVID19, les presentacions de Sí al futur han passat a ser digitals. Per ara, se n’han dut a terme tres amb més de 500 barcelonistes, que han pogut dialogar amb Víctor Font i fer-li arribar dubtes, preguntes i suggeriments.

Reunions amb socis i sòcies: Grups reduïts de socis i sòcies s’han trobat amb Víctor Font al llarg d’aquests dos anys per a conversar en profunditat sobre el projecte de Sí al futur  i debatre sobre el Barça. Han estat una desena de reunions per les quals han passat uns 200 socis i sòcies més.

Carta oberta als socis i sòcies: Després de les darreres dimissions de directius del FC Barcelona, Sí al futur va emetre el 12 d’abril d’aquest any una carta oberta a la massa social barcelonista en què, entre altres coses, advertia: “Hem passat per la condemna al Club pel cas Neymar, les desavinences fetes públiques entre empleats i jugadors amb executius i directius, i l’auditoria del cas de les xarxes socials, que sembla que confirmarà l’escàndol. Sumem-hi una política esportiva erràtica, la descomposició de la junta directiva i la reducció important d’ingressos a causa de la pandèmia, i el resultat és el perill de fallida econòmica i fallida moral en què el Club s’ha instal·lat”.

Impuls del vot electrònic al Club: Sí al futur va impulsar una reforma estatutària perquè el FC Barcelona adoptés el vot electrònic. La proposta va guanyar la votació a l’Assemblea de Compromissaris però es va quedar a només 58 vots d’obtenir els 2/3 necessaris perquè hagués de ser aplicada. Per portar la iniciativa a votació de l’Assemblea, Sí al futur va recollir 4.699 signatures de socis vàlides, xifra que superava amb escreix les 3.253 firmes necessàries per poder debatre la iniciativa (el 3% dels socis amb dret de sufragi passiu). Per primera vegada a la història recent del Club, s’introduïa a proposta d’un soci un punt a l’ordre del dia de l’Assemblea de Compromissaris.

Referèndum per decidir el finançament de l’Espai Barça: El desembre de l’any passat, Sí al futur va reclamar a la Junta Directiva del FC Barcelona que la modificació del finançament de l’Espai Barça passés per referèndum en comptes de limitar-se a una Assemblea de Socis Compromissaris Extraordinària. En aquest sentit, Víctor Font també va reclamar al president Bartomeu i als directius transparència sobre la situació econòmica de l’Entitat. Tres mesos després que Font es posicionés sobre aquesta qüestió, el president Bartomeu va anunciar que es duria a terme un nou referèndum sobre l’Espai Barça.

Presentació del llibre: El 12 de juny de 2019 es va presentar el llibre Víctor Font, construïm junts el Barça del futur, escrit pel periodista Antoni Bassas. La presentació va ser a la Casa del Llibre, a Barcelona, amb la presència de l’autor, Víctor Font, i el periodista Pere Escobar.

Declaracions de Víctor Font:

“Ara fa 2 anys que vam anunciar que els socis i sòcies del Barça trobarien la papereta de Sí al futur el dia de les eleccions a la presidència del Club de l’any que ve.

Quan vam sortir, algunes persones ens deien: ‘Si falta molt per a les eleccions! On aneu tan d’hora?’ Doncs només ha faltat que als reptes enormes que ja tenia el Barça s’hi hagi sumat el del coronavirus. Els fets han demostrat que teníem raó: tal com està el mon i el Club, no és temps d’anar amb candidatures improvisades.

Ara, quan falta un any per a les eleccions, puc dir que hem fet créixer aquell compromís a força de sumar-hi el treball i el talent de més barcelonistes cada dia, i que continuem oberts a les vostres aportacions.

Ens brillen els ulls només de pensar en tot el que, entre tots, podem fer pel Barça. ¿Sabeu aquells ulls d’il·lusió, nets, que posa la canalla quan entra al Camp Nou per primera vegada a la vida? Doncs nosaltres igual.”