ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Joana Barbany i Mª Teresa Andreu, primeres conselleres de Sí al futur

10 desembre 2020
Joana Barbany i Mª Teresa Andreu, primeres conselleres de Sí al futur

Podeu veure la presentació aquí

Joana Barbany (Barcelona, 1973) i Mª Teresa Andreu (Barcelona, 1952) han estat presentades aquest migdia com les dues primeres conselleres de Sí al futur. Ho ha fet Víctor Font en roda de premsa durant la inauguració de la seu de la candidatura que està situada a l’Olivia Balmes Hotel de Barcelona.

Les noves conselleres, Barbany i Andreu, formaran part de la Junta Directiva en el cas que la candidatura de Sí al futur guanyi les eleccions a la presidència del FC Barcelona. El projecte que encapçala Víctor Font tindrà, per primera vegada a la història del Club, un nombre de directives proporcional al total de dones sòcies del Barça. En els pròxims dies se sabran els noms de les altres conselleres que faran possible aquest objectiu.

Joana Barbany és actualment la directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Barbany és periodista, amb un màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals i formació en lideratge a ESADE i IESE. La seva carrera professional s’ha basat en la comunicació digital i la consultoria estratègica, en el sector privat i també el públic, on darrerament ha liderat l’impuls de polítiques d’incorporació de la dona al sector tecnològic.

Al Consell Directiu, en el cas que Sí al futur guanyi la presidència del FC Barcelona, Barbany aportarà la seva experiència i coneixement en l’àmbit digital i s’ocuparà de la normalització de la presència de la dona als diferents estaments del Club.

Mª Teresa Andreu és una de les pioneres del futbol femení del Barça. Va ser la portera de la Penya Femenina Barcelona (1970-1982). També ha estat la presidenta de la secció de futbol femení del Club i vocal de la Junta Directiva entre el 2000 i el 2003, sota la presidència de Joan Gaspart. Entre el 1980 i el 2005 va ser la presidenta de la Comissió de Futbol Femení de la Federació Catalana de Futbol i presidenta del Comitè de Futbol Femení de la Federació Espanyola entre el 1980 i el 1998. Internacionalment, Mª Teresa Andreu va ser membre de la UEFA en el Comitè de Futbol Femení, entre el 1990 i el 2003.

Mª Teresa Andreu aportarà la seva experiència i coneixement a l’àrea esportiva i de relacions institucionals.


Coneix millor Joana Barbany:

1. Nom:

Joana Barbany i Freixa

2. Edat i ciutat de naixement:

Tinc 46 anys i vaig néixer a Barcelona, tot i que em sento vallesana perquè visc a Sant Cugat des del 1999.

3. Formació:

Ciències Empresarials (UVIC- UB), Periodisme (UPF) i Màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals a IDEC/BSM. Més endavant, he cursat el programa Vicens Vives d’ESADE i un postgrau de lideratge a IESE.

4. Àmbit professional i experiència destacada:

El meu àmbit professional sempre ha estat vinculat al sector TIC i al de la Innovació. Primer des del sector privat i els últims 10 anys des del sector públic. He liderat diferents projectes de transformació digital i darrerament m’he centrat en tot allò relacionat amb incrementar la presència de les dones en el sector.

5. El meu vincle amb el Barça:

  • Un dels primers partits al Camp Nou que recordo va ser el 1984 (tenia 10 anys) a la Recopa d’Europa contra el Metz, on vam perdre 1-4. Allà vaig decidir que volia ser “recoge” i li vaig enviar una carta a l’aleshores president demanant què havia de fer per a poder ser-ho. Mai em van respondre.
  • Pel meu comiat de soltera, 2001, vaig passar-me tot un cap de setmana al Pallars vestida amb la samarreta del Figo (del Madrid!)
  • Al 2009 vaig anar a córrer la Marató de NYC. Com que la corria sola i necessitava motivació extra, vaig descarregar-me el partit del 2-6 contra el Madrid del mes de maig. L’avantmatx, el partit i el post em van acompanyar durant la cursa gràcies a la retransmissió d’en Puyal.
  • Tota la vida he jugat al futbol, a l’escola amb els companys de classe i de més gran en equips femenins. En la meva estada a Londres vaig jugar a les categories inferiors del Fulham. Ara jugo a hoquei herba.
  • He pogut anar a veure 3 de les 5 finals de Champions, i més d’una final de Copa del Rei.

6. Quin tipus de culer ets?

M’agrada escoltar la ràdio tant si vaig al camp com si segueixo el partit digitalment. Soc patidora, però OPTIMISTA.

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

Penso que cal “retrobar-nos” amb el soci i l’afició. S’ha perdut aquesta “màgia” i hi ha un cert desencantament. Cal tornar a il·lusionar sobretot a la gent jove. Aquesta dècada que ve, estic convençuda que el paper de la dona (a tots els nivells: jugadores, professionals, sòcies, aficionades) ha de ser molt més decisiu i rellevant.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça:

  • Fer esport a l’aire lliure.
  • Jugar a un joc de taula amb algun dels meus quatre fills.
  • La sèrie de Netflix “Borgen”, sobre el sistema polític danès i el preu que ha de pagar la protagonista per convertir-se en la primera dona en assolir el càrrec de primera ministra.

Galeria fotogràfica de Joana Barbany


Coneix millor Mª Teresa Andreu:

1. Nom:

Mª Teresa Andreu i Grau

2. Edat i ciutat de naixement:

Tinc 68 anys i vaig néixer a Barcelona.

3. Formació:

Secundària i Secretariat

4. Àmbit professional i experiència destacada:

Empresària durant 35 anys amb empresa pròpia.

5. El meu vincle amb el Barça:

He estat jugadora de futbol al FC Barcelona durant 12 anys (1970-1982), tenint com a primer entrenador Antoni Ramallets.

També directiva del FC Barcelona (2000/2003). Dins la Junta Directiva he format part del Comitè de Futbol, on tenia responsabilitat de tots els equips de futbol del Club, des del Barça B fins als equips benjamins; i plena responsabilitat a l´Escola de Futbol amb 700 nens i nenes. He estat directiva de les seccions no professionals del Club: Futbol Femení, Atletisme, Rugbi, Hoquei Herba i Beisbol.

Tinc l’honor d’haver aconseguit que la Junta Directiva aprovés incloure el futbol femení dins el departament de futbol, deixant de ser una secció no professional. I he estat patrona de la Fundació del Futbol Club Barcelona. També he representat el Club com a directiva en un partit de les semifinals de bàsquet (1r equip) a Madrid. I vaig organitzar a la Llotja del Camp Nou el Sopar de Fi de Temporada de la Federació Espanyola d’Hoquei Herba.

A part de la vinculació dins el FC Barcelona, he sigut presidenta del Comitè de Futbol Femení de la Federació Catalana de Futbol (1980/2005), presidenta del Comitè de Futbol Femení de la Real Federación Española de Futbol (1982/1999) i membre de la UEFA en el Comitè de Futbol Femení (1990/2003).

6. Quin tipus de culer ets?

Optimista. Animadora. Tranquil·la.

Confio sempre en l’equip del Barça que estic veient al camp.

M’agrada anar a sopar als restaurants del recinte exterior del Camp Nou.

M´agrada analitzar el joc del partit, perquè conec perfectament les regles del joc.

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

Fomentar al màxim el futbol femení i promoure els esports femenins dins del Club, siguin esports professionals o esports amateurs.

Cuidar al màxim la imatge del Club.

Representar el Club, tant a nivell esportiu com institucional.

Conèixer el Club en el màxim nombre de parcel·les que tingui, esportives o internes.

Tenir bones relacions amb les institucions governamentals.

Tenir bones relacions amb els altres clubs en qualsevol disciplina.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça:

Un programa esportiu per la televisió, sigui de l´esport que sigui. M’agraden totes les modalitats.

Galeria fotogràfica de Mª Teresa Andreu:

Per a més informació, contacteu amb Pau Pujadas: premsa@sialfutur.cat / 667182873