ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

L’Associació de Veterans d’Hoquei Patins del FC Barcelona lliura a Víctor Font el llibre que ha editat amb motiu dels 75 anys de la creació de la secció

05 juliol 2019
L’Associació de Veterans d’Hoquei Patins del FC Barcelona lliura a Víctor Font el llibre que ha editat amb motiu dels 75 anys de la creació de la secció

Antoni Orpinell, vicepresident de l'Associació de Veterans d'Hoquei Patins del FC Barcelona, ha lliurat personalment aquest dilluns a Víctor Font el llibre Història de l’hoquei patins blaugrana, que l’Associació ha editat amb motiu del 75è aniversari de la creació de la secció. Durant la trobada Orpinell i Font han compartit conversa al voltant de la secció d’hoquei patins i de l’activitat general del Club. Font ha explicat a Orpinell el projecte Sí al futur, que ell vol oferir a les sòcies i socis del FC Barcelona quan es convoquin eleccions a la presidència del Club.

El llibre Història de l’hoquei patins blaugrana, escrit amb rigor i detall pel periodista Carles Gallén, repassa els fets més destacats dels més de 75 anys d'història de la secció. Apareixen les alineacions completes de cadascuna de les plantilles del primer equip de la secció, des de 1942 fins a les classificacions, i els èxits recollits any rere any. Un gran treball de documentació acompanyat amb fotografies inèdites.

Carles Gallén també explica alguns dels fets més desconeguts pels seguidors culers, com ara la desaparició de la secció durant cinc anys, del 1943 fins al 1948, o quan el FC Barcelona i RCD Espanyol compartien pista al Palau d’Esports de Barcelona.

La secció d'hoquei patins és una de les més llorejades del Club. Al llarg d'aquests 75 anys, el FC Barcelona s'ha convertit en el millor equip de la història de l’hoquei patins. Actualment acumula 123 títols, entre els quals destaquen 6 Copes Intercontinentals, 22 Copes d'Europa, 18 Copes Continentals i 30 OK Lligues.

 

Sabies que...

Avui dia els culers estem orgullosos de la naturalesa poliesportiva del nostre Club, un fet que fa del Barça una entitat singular i que, a més, ens permet competir al màxim nivell europeu en diverses disciplines esportives. Sens dubte, aquesta vocació de diversitat esportiva és part de l’ADN del Club, i és que les seccions han anat creixent al voltant del nucli futbolístic del Barça des de molt aviat. Ja el 1912 es creen els comitès d’atletisme, tennis i criquet. Aquell mateix any, un grup de nedadors del CN Barcelona, que també eren socis del Barça, van organitzar un equip de waterpolo amb els colors blau i grana. D’aquestes primeres experiències, la secció que va arrelar amb força va ser la d’atletisme, mentre que el tennis es va abandonar al cap de dos anys per manca d’instal·lacions i no tornaria a treure el cap fins al 1926. Els anys vint van suposar un nou impuls per a les seccions, amb l’aparició de l’hoquei herba (el 1923, després d’un primer intent gens reeixit el 1913), el rugbi (1924), la lluita greco-romana (1924), el ciclisme (1925) i el bàsquet (1926). Amb el pas del temps anirien apareixent i desapareixent noves modalitats esportives, fins a arribar als temps actuals amb quatre seccions professionals (bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol-sala), més un grapat de seccions amateurs (atletisme, hoquei herba, hoquei gel, rugbi, voleibol, etc.). I és que l’orgull culer va molt més enllà del futbol.