ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Les cinc conselleres de Sí al futur presenten el projecte "Un Barça en femení" davant d’un centenar de socis i sòcies

03 març 2021
Les cinc conselleres de Sí al futur presenten el projecte

Normalitzar el paper de la dona al FC Barcelona és un dels objectius de Sí al futur. Sota aquesta premissa, s'ha treballat el projecte Un Barça en femení, que inclou actuacions transversals en tots els àmbits del Club. El dilluns 1 de març, les cinc conselleres de Sí al futurAnnamari Basora, Carolina Fabregat, Joana Barbany, Maria José Balañá i Maria Teresa Andreu, acompanyades del candidat a la presidència del Barça, Víctor Font, i Antoni Bassas, van presentar les claus del projecte davant d’un centenar de socis i sòcies en una trobada telemàtica.

La consellera Maria José Balañá va destacar la importància d'aconseguir que les 37.488 sòcies del FC Barcelona, que són el 25% del total de socis, se sentin representades. "Que siguem la candidatura que incorpora el major nombre de directives de tota la història del Club ens posiciona precisament com el projecte que té la voluntat ferma d'incorporar la visió femenina des de tots els prismes", va assegurar Balañá.

Per la seva banda, Carolina Fabregat va posar el focus en com la diversitat en el talent beneficia tots els projectes. "El Barça, com la gran institució que és, té la gran oportunitat, i també la responsabilitat, de prendre un paper actiu en el terreny de la diversitat i de la inclusió", va assenyalar Fabregat.

Maria Teresa Andreu, consellera i pionera del futbol femení al Barça, va explicar les claus del projecte per impulsar l'esport femení. D'acord amb les indicacions de l'estructura tècnica de Sí al futur, es donarà suport a la bona tasca que està fent l'equip femení amb Lluís Cortés com a General Manager i Markel Zubizarreta com a Director Esportiu. En referència a les seccions, Sí al futur crearà equips femenins a tots els esports. "Els equips femenins s'incorporaran definitivament a la dinàmica del Club i caminaran amb pas ferm cap als recursos i el pes global de l'esport masculí", va assegurar Maria Teresa Andreu. Quant als esports no professionals, va destacar la creació de la secció de natació artística.

Durant la trobada, Annamari Basora va explicar que un dels pilars del projecte per fer del Barça un club amb causa és la normalització del paper de la dona al club. "Volem que els nens de tot el món s'enlluernin amb el Barça pels seus títols, però també pels seus fets", va dir, afegint que el Barça, per la seva magnitud, "ha de ser pioner i liderar aquest moviment per la igualtat".

Finalment, Joana Barbany va detallar les bases del Pla d'Igualtat que Sí al futur aplicarà al FC Barcelona. Una de les mesures és la reforma dels estatuts perquè també incloguin les dones sòcies en la seva redacció. "He revisat els estatuts i en cap moment es fa servir el femení o fórmules neutres que incloguin també les sòcies", va comentar Barbany. A més, va explicar altres accions del Pla d'Igualtat com és donar suport a projectes d'empoderament de la dona o a associacions que treballin en pro de les dones o nenes en risc d'exclusió, fomentar convenis de col·laboració per donar visibilitat a la tasca en femení de les entitats i seguir apostant de manera ferma pel grup Eldemira Calvetó, entre altres.

El candidat a la presidència del FC Barcelona, Víctor Font va reiterar el seu compromís per normalitzar i impulsar el paper de la dona a tots els nivells del Club: “Estem convençuts que serem molt més forts si ho fem possible”.

Durant la trobada, diferents sòcies amb una forta vinculació amb el Barça van mostrar el seu suport a aquesta normalització del paper de la dona impulsada per Sí al futurMagda Oranich, advocada i ex-directiva del FC Barcelona; Elisabet Cólera, ex-jugadora del FC Barcelona Femení als anys 90 durant 4 temporades i actualment vinculada a l'Agrupació Barça Jugadors; Coral Regí, membre del col·lectiu Noies Twitter Barça i Maria de Moragas, ambaixadora de Sí al futur, entre d’altres participants de la trobada.

Aquí es pot recuperar el resum del Zoom Un Barça en femení