ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Marc Duch s’incorpora a Sí al Futur per ser un dels puntals de l’àrea social del Club

07 gener 2021
Marc Duch s’incorpora a Sí al Futur per ser un dels puntals de l’àrea social del Club

Marc Duch (Barcelona, 1982), soci del FC Barcelona número 84.283, s’ha adherit al projecte de Sí al Futur,que encapçala Víctor Font. Assessor fiscal de professió, Duch és fundador i president de l’Associació Manifest Blaugrana, on ha destacat els últims anys pel seu compromís amb el Club des de l’activisme social i ha esdevingut la veu de centenars de socis. Ha liderat amb èxit processos socials i reivindicacions de la massa social blaugrana. Marc Duch, com a executiu del Club, aportarà la seva experiència a l’àrea Social del Barça en cas que Sí al Futur guanyi les eleccions a la presidència de l’Entitat.

Com a comissionat de la Junta Directiva, una de les missions principals que tindrà Duch serà la de ser l’enllaç entre el Club i els diferents grups d’opinió que conviuen dins el barcelonisme amb l’objectiu de canalitzar les seves propostes, opinions, inquietuds, aportacions... En aquest terreny, Duch treballarà coordinadament amb el comissionat de la Junta Directiva per al món penyístic i associatiu.

Duch contribuirà a la modernització, democratització i transformació del FC Barcelona en el seu vessant social, un dels eixos fonamentals del Club, i aportarà tot el seu coneixement i experiència als diversos òrgans interns del Barça.

Ens proposem impulsar el diàleg entre el Club i els seus socis i sòcies, posant-los al bell mig de la vida de l’Entitat. Volem canviar el model de govern del Barça i que els seus propietaris siguin escoltats i participin en la vida social del Club. Hem preparat un projecte que va molt més enllà del que s’ha vist fins avui, i estic tan il·lusionat com honorat de poder-hi participar i fer del FC Barcelona un Club encara més gran”, afirma Marc Duch.

Víctor Font i Marc Duch presentaran el projecte social de Sí al Futur el proper dia 12 de gener a les 12 h.

Coneix millor a Marc Duch:

1. Nom:

Marc Duch Riu

2. Edat i ciutat de naixement:

38 (28/01/1982), Barcelona

3. Formació:

Diplomat en Gestió i Administració empresarial per la UB

4. Àmbit professional i experiència destacada:

Empresari, assessor fiscal amb despatx propi, 20 anys d’experiència al sector financer-fiscal-comptable.

5. El meu vincle amb el Barça:

Des de 2014, fundador i president de Manifest Blaugrana, associació de socis del FC Barcelona enfocada a apropar el Club als socis, fer-ne accessible la informació i controlar l’exercici del poder al Club.

El Barça forma part activa de la meva vida. Soc de les Corts. La casa dels meus pares és a 5 minuts del Camp Nou. El pelegrinatge de casa al Miniestadi i després al Camp Nou quan s’encadenaven partits, els camps de sorra on ens havien fotut alguna bona pallissa quan jo jugava al Sants, les viseres de l’“Sport” els dies de sol... Jo m’he criat allà. Records nítids? Celebrar la Copa d’Europa de Wembley amb els veïns de replà “envaint” casa nostra, en pijama... O la final de Copa contra el Betis al Bernabeu, la primera a la que vaig anar, amb el meu tiet, en un Seat Ibiza que era de la seva sogra, si no em falla la memòria... Recordo amb molta estima el període negre de Gaspart, amb la meva germana a la graderia escoltant el “Força Barça” i rient per no plorar. Ens ho passàvem molt bé. O més recentment, la final de Roma amb la meva germana també, en la primera i única Champions que he viscut en directe.

6. Quin tipus de culer ets?

No soc gaire animador. M’agrada concentrar-me en el joc i disfrutar-lo, entendre’l. Quan hi ha partits tensos, això evidentment és impossible. Soc “avorrit” com a company de graderia, sincerament! Sempre veig alguna possibilitat de guanyar per remota que sigui, m’aferro a qualsevol cosa, soc dels que amb 0-2 no marxa del camp fins que l’àrbitre pita esperant que farem 2 gols al temps de descompte.

Al bàsquet també hi vaig sempre que puc, tot i que no hi entenc gaire. Hi vaig normalment amb un amic que en sap un pou i miro d’aprendre’n. M’encanta el caliu, la proximitat del Palau.

7. El nostre lema és “Sí al Futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

És imperatiu retornar el Club als seus socis, als seus propietaris. Que ens tornem a sentir escoltats, que tinguem diàleg amb la nostra Institució, i no només a nivell comunicatiu. El Club ha de començar de nou a pensar en com servir al soci i el soci ha de pensar en com servir el Club i com disfrutar-ne, com poder fer més activitats sota el paraigües del Club, com poder respirar Barça els 365 dies de l’any.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça:

M’agrada molt llegir, qualsevol novel·la històrica m’enganxa. L’última que he llegit es La sal de la terra, de Daniel Wolf. Perdo moltíssimes hores també llegint articles de qualsevol tema que pugui interessar-me (esport, música, política, filosofia, física, ciència espacial...). 

Em costa enganxar-me a sèries, però les que m’agraden, m’agraden molt. Les últimes, “The Crown” i “The Mandalorian”, però vaig créixer amb “Els joves”, “L’escurçó negre”, “Fawlty Towers”... Musicalment soc de rock dur, en tots els seus vessants. Sempre tinc música de fons, faci el que faci. Fins i tot estudiava amb música.

Esquiar, jugar a tenis, anar a fer un volt per la muntanya, o un bon arròs amb amics, rutes amb moto... La veritat és que m’agraden moltes coses.

Galeria fotogràfica de Marc Duch: