ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Més de 35.000 socis indecisos decantaran les eleccions del 7M a favor de Font o Laporta

19 febrer 2021
Més de 35.000 socis indecisos decantaran les eleccions del 7M a favor de Font o Laporta

El candidat a la presidència del FC Barcelona Víctor Font escurça distàncies amb Joan Laporta a les eleccions del 7 de març segons una enquesta feta per l’empresa GAPS a un total de 1200 socis i sòcies del Club en tres onades (última setmana de desembre del 2020, mitjans de gener i mitjans de febrer del 2021). Una de les conclusions principals que revela l’estudi és que hi ha més de 35.000 socis i sòcies que encara han de decidir el vot; 30.000 més ja tenen decidida una preferència però afirmen que encara poden canviar d’opinió respecte la seva opció actual, 20.000 dels quals expliciten dubtar entre votar Font o Laporta.

Aquesta quantitat de vots indecisos és suficient per decantar el resultat de la votació cap a un candidat o l’altre el proper 7 de març. L’estudi també revela que la intenció de vot cap al tercer aspirant a la presidència, Toni Freixa, és molt baixa i l’allunya de qualsevol possibilitat de competir amb els altres dos candidats.

La demoscòpia indica que 3 de cada 4 socis i sòcies del FC Barcelona són molt conscients del delicat moment que viu l’economia del Club i pateixen per l’amenaça que el podria abocar a convertir-se en una SA. És per això que valoren la capacitat de gestió i experiència empresarial que ha de tenir el nou president per treure l’entitat de l’atzucac econòmic en el qual es troba.

Els socis i sòcies expressen de manera molt clara que és més important el projecte que la persona i que volen un programa sòlid i ben pensat capaç de fer front als reptes de la nova economia. 

La mostra de l’enquesta realitzada per l’empresa GAPS Política i Societat és de 1.239 entrevistes fetes en tres onades (28-30 de desembre del 2020; 18-19 de gener i 15-16 de febrer del 2021) a socis i sòcies del FC Barcelona majors d’edat. El marge d’error és del +/- 2,8% per dades globals amb un interval de confiança del 95% i el supòsit de màxima indeterminació on p=q=50 i k=1,96. Mètode d’entrevistes: CATI.

Falta de respecte als socis i sòcies

Davant el gran nombre de socis i sòcies que encara no han decidit el seu vot, Víctor Font considera imprescindibles els debats que permetin contrastar projectes i no haver de votar a partir de percepcions. 

És per això que troba intolerable que Joan Laporta no hagués participat dimecres al debat electoral organitzat per Barça TV, la televisió oficial del Club. Sí al futur remarca que l’absència del candidat és una falta de respecte al socis i a les sòcies blaugranes, i més quan el procés del vot per correu és vigent des de dilluns passat. Per Font, aquestes són les eleccions més importants de la història recent del Club i és clau que els socis i sòcies decideixin el sentit del seu vot coneixent el projecte dels tres candidats i no votar en base a percepcions.

L’actitud de Joan Laporta i del seu equip contrasta amb la de les eleccions del 2015, quan es mostraven disposats a assistir a tots els debats electorals i criticaven el candidat Josep Maria Bartomeu per només participar en un d’ells, el de TV3, a pocs dies dels comicis.

Així, per exemple, el candidat piulava el 3 de juliol del 2015: “Anirem a tots els debats. Volem explicar les nostres propostes i estem disposats a contraposar-les amb les de la resta de candidatures.” O la membre del seu equip Elena Fort, que al seu compte de Twitter deia el 20 de juliol: “d’això ens queixem! Bartu no volia i tots cancel·lats. Aquí ve el problema”.

Confiança en el vot per correu

Sí al futur expressa la màxima confiança en el procés de vot per correu i constata que dimarts socis i sòcies ja van començar a rebre el material necessari per exercir el seu dret a vot. La candidatura de Víctor Font farà un seguiment exhaustiu de tot el procés de votació per correu per ajudar a garantir que el procediment acaba de forma impecable.

3.000 socis sense dret a vot

En paral·lel, Sí al futur considera incomprensible que la comissió gestora no hagi facilitat el dret de vot als 3.000 socis i sòcies que viuen fora de l’Estat espanyol. Sense possibilitat de votar per correu i en plena pandèmia, a aquest col·lectiu només li queda l’opció de viatjar fins a Barcelona per poder votar, quan depenent del país de procedència cal fer quarantena. Si s’hagués implementat el vot electrònic tal com ha demanat reiteradament Sí al futur, s’hauria facilitat a aquests 3.000 socis i sòcies i a la resta de la massa social participar en els comicis.