Segueix tota l'actualitat de #sialfutur
CAT | ENG | ESP

“La nova manera de gestionar el Club ha de significar una revolució similar a la que va protagonitzar Johan Cruyff al camp”, ha explicat el líder del projecte.

Barcelona, 31 de gener de 2019 – Més de 600 barcelonistes han pogut viure en directe la presentació pública de Víctor Font i de Sí al futur, el projecte que ell encapçala i que vol oferir una proposta nova a les sòcies i socis del FC Barcelona quan es convoquin les properes eleccions a la presidència del Club. Font ha explicat que els ̈reptes que té el Barça davant seu exigeixen una nova gestió que ha de significar per al Club una revolució similar a la que va fer Cruyff al camp quan va arribar a Catalunya ̈. L’acte, que s’ha fet a l’Auditori AXA, de Barcelona, ha consistit en una conversa del periodista Antoni Bassas amb Víctor Font. També hi han intervingut el pianista Ignasi Terraza i l’actor Oriol Cruz.

Els gairebé 600 barcelonistes que han pogut presenciar l’acte en viu, i que feia setmanes que havien reservat la seva localitat, han pogut sentir com Víctor Font anava desgranant punts bàsics del seu projecte:

 • “La propietat del Club ha de restar sempre en mans dels seus socis”
 • “Estic parlant amb Xavi Hernández per convence’l que lideri el projecte futbolístic”
 • “Redefinirem de dalt a baix com es prenen decisions en el Club i qui les pren”
 • “Voldria que el màxim nombre d’esportistes que coneixen i han viscut el model Barça treballessin per al Club, cadascun des del lloc on pugui contribuir millor a l’èxit de l’entitat”
 • “Les decisions esportives han d’estar en mans d’aquells que millor coneixen l’herència guanyadora de Johan Cruyff”
 • “Impulsarem un model de participació innovador, i farem ús del vot electrònic perquè els socis participin en la presa de decisions”
 • “Per poder continuar competint a l’elit, necessitem reinventar el model de generació d’ingressos. Hem de ser capaços de vendre productes i serveis directament als milions de seguidors que el Club té arreu del món, eliminant intermediaris”
 • “L’Espai Barça s’ha de construir pel bé del Club, però mai ha de perjudicar la competitivitat esportiva de l’entitat, i encara menys ha de comprometre’n la viabilitat”
 • “El caràcter poliesportiu del Club no es discuteix. El creixement dels ingressos ens permetrà potenciar les seccions i crear-ne de noves”
 • “L’esport femení ha de créixer amb força i convicció al Club. Hi ha d’haver equips de futbol, de bàsquet, d’handbol o d’hoquei patins competint al màxim nivell”
 • “Multiplicarem els recursos destinats a maximitzar l’impacte social del Barça a Catalunya i al món”
 • “El Club ha de difondre la seva història perquè es conegui, es valori i pugui generar adhesions arreu del món”
 • “El compromís del Barça amb Catalunya és irrenunciable”

Espectadors il·lustres

Entre el públic assistent a l’acte hi havia, juntament amb moltes altres personalitats destacades, l’expresident del Club, Joan Gaspart; els exdirectius del Club, Elena Fort, Joan Franquesa, Antoni Rovira; els exfutbolistes, Carles Puyol, Òscar i Roger García Junyent, Gerard López i Juli López; Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors; Joan Vilà, exdirector de Metodologia del Club; Josep Maria Minguella, representant de futbolistes; Fermí Puig, cuiner; Meritxell Borràs, exconsellera de la Generalitat de Catalunya; Toni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes, entre d’altres. El Club ha estat representat pel seu portaveu, Josep Vives.

Explicar el projecte per tot arreu i a tots els barcelonistes

La intenció de Víctor Font i del seu equip, a partir d’ara, és viatjar per tot el territori i explicar personalment el seu projecte Sí al futur en diferents actes similars al que avui s’ha fet a Barcelona. El primer serà durant les pròximes setmanes a la seva ciutat natal, Granollers.

Sí al futur també ha anunciat avui que durant el 2019 convocarà dues jornades de reflexió monotemàtiques i obertes als socis al voltant del vot electrònic i sobre la necessitat que les dones sòcies s’impliquin en els òrgans de govern del FC Barcelona.

Els barcelonistes que es vulguin implicar en el projecte i vulguin estar informats de la seva activitat poden registrar-se al web www.sialfutur.cat

11 de juny de 2018

Víctor Font, que l’11 de juny passat va anunciar públicament que posava el projecte de Sí al futur a disposició de totes les sòcies i socis del FC Barcelona quan es convoquin les properes eleccions a la presidència del Club, ja va manifestar que ̈durant la propera dècada, el Barça haurà d’afrontar el relleu de la millor generació de futbolistes de la història del Club i encarar el repte que suposa la competència econòmica amb clubs propietat de magnats i estats. Tot això en un entorn on la tecnologia està transformant acceleradament el món en què vivim. Si volem seguir competint al màxim nivell i mantenir la propietat del Club en mans dels socis, cal un projecte innovador i ambiciós, liderat per un equip de persones amb talent que fins ara hagin viscut al marge del govern del Club ̈.

Víctor Font i Manté

Víctor Font i Manté (Granollers, 12 d’agost de 1972) és un empresari català, cofundador i CEO de Delta Partners, empresa de serveis professionals (consultoria estratègica, banca d’inversió i inversions) centrada en el sectors de telecomunicacions, mitjans, continguts i tecnologia. És un dels fundadors del diari Ara, editat a Barcelona des de 2010.

Font va estudiar una llicenciatura d’administració i direcció d’empreses, i un MBA a ESADE a Barcelona i va fer un programa d’intercanvi en Gestió Internacional a la Universitat de Georgetown, a Washington DC.

Abans de fundar Delta Partners, Font va ser soci a Oliver Wyman (aleshores DiamondCluster) a Sao Paulo, Barcelona i Dubai on va esdevenir membre del Comitè Executiu de l’empresa per a Europa, Amèrica Llatina i Orient Mitjà.

Víctor Font està casat i té tres fills. Font, que ens els darrers 15 anys ha viscut a Dubai, traslladarà definitivament la seva residència a Granollers a l’estiu.