ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Foc nou i bon govern

Tens a les mans un projecte transversal i trasformador, un pla que es va començar a dissenyar el 2013 i que vol reconstruir el Club per a afrontar els 4 reptes clau que té al davant: el final de l’etapa futbolística de Messi, una potent competència mundial, un model econòmic exhaurit i una pandèmia global.

Estem preparats per triar el camí guanyador en aquesta cruïlla històrica. Han estat 7 anys de feina constant i col·lectiva, escoltant els socis d’arreu del País i construint un gran equip per a poder bastir entre tots una proposta guanyadora; i avui podem dir amb orgull que la tenim.

Tenim un pla i tenim l’equip amb la millor experiència i capacitat possibles per fer-los realitat.

Aplicarem aquest programa per aconseguir 3 victòries clau: esportiva, econòmica i social. Un programa amb idees noves i talent nou, una generació il·lusionada per dedicar al Barça tota l’experiència professional acumulada, refer col·lectivament el Club, i assegurar que el Barça contribueix de manera tangible a fer un món millor.

Som aquí perquè el futur demana noves maneres de fer. Noves perspectives, noves solucions, nous lideratges, més treball en equip i menys personalismes, més honestedat i transparència, escoltar la gent, estar connectat amb la resta del món i saber interpretar-lo aprofitant la revolució digital.

Som el canvi real i tranquil. Un canvi ferm, responsable, des del consens, reunint les prioritats d’una majoria barcelonista. Un canvi sense motxilles, sense nostàlgia ni hipoteques del passat, només futur. Amb tu i amb milers de socis i sòcies, estem a punt per fer possible el canvi que volem.

El talent, al Club

La Masia ha de tornar a nodrir d’estil i de jugadors el primer equip, al futbol i a totes les seccions. I recuperar aquest potencial passa per retenir el talent que ha fet història al Barça.

Per això els ideòlegs esportius del Barça seran exjugadors que hagin viscut l’essència del planter, que hagin crescut i triomfat al Barça.

Són ells els que millor saben què convé perquè la Masia aprofiti tot el talent possible, i són ells els que prendran les decisions esportives, ocupant càrrecs de responsabilitat en funció de les seves capacitats. Les seves trajectòries (primer, al planter; després, triomfant) són un tresor que no podem desaprofitar més.

Ens comprometem a oferir als referents del nostre Club el millor lloc perquè puguin continuar compartint el seu bagatge dins del Barça un cop pengin les botes. En una banqueta, en una oficina, o representant el Barça: els nostres referents trobaran sempre dins del Club el projecte que necessiten per continuar fent gran el Barça.

Messi n’és el millor exemple: volem que acabi la seva carrera futbolística al Barça i que, quan això passi, continuï servint al Club des d’on pugui ser més útil. No pot ser de cap altra manera.

Aquest organigrama en la presa de decisions, basat en l’experiència i el talent, s’aplicarà també a les seccions. Només així aconseguirem reforçar i expandir el caràcter multiesportiu del Club, un tret d’identitat que ens fa encara més grans i únics.

És un model que no només es quedarà al terreny de joc. El talent s'ha de sentir còmode en totes les esferes del Club. Per això replicarem també aquesta filosofia a tota l’estructura del Club, de dalt a baix. El repte que tenim davant només es pot encarar si la millor experiència i capacitat possibles serveixen el Club.

Compromisos:

 • La Masia tornarà a nodrir d’estil i jugadors el primer equip de futbol i totes les seccions.
 • Només incorporarem de fora el talent que no tinguem a casa.
 • Recuperarem el potencial de l’esport base per retenir el talent que ha fet història al Barça. Per això, els ideòlegs esportius del Barça seran exjugadors que han viscut l’essència del planter, referents que han crescut i triomfat al Club.
 • Ens comprometem a oferir als referents del nostre Club el millor lloc perquè puguin continuar compartint el seu talent al Barça des de la banqueta, un despatx o representant la Institució.
 • Aquesta idea no només es veurà als terrenys de joc. El talent s'ha de sentir còmode en totes les esferes del Club: replicarem aquest model a tota l’estructura de l’Entitat, de dalt a baix.
 • Ens comprometem a recuperar el model i l’estil de joc de posició, el que tot el món va admirar.
 • Xavi és patrimoni del Barça i no de cap candidatura. Tots sabem que Xavi tornarà al Club. Ara bé, nosaltres som els únics que hem fet una cosa que no ha fet cap altre candidat: asseure’ns amb ell repetidament durant 5 anys per bastir un projecte esportiu guanyador. Xavi i Jordi Cruyff en seran el pal de paller.
 • Messi s’ha de quedar al Barça. Tenim el projecte perquè vulgui continuar servint el Club tota la vida.
 • Impulsarem la formació d’entrenadors dins del CLub. Crearem una escola per formar nou staff en el model Barça.

Els socis i sòcies, al centre

Posarem els socis i les sòcies al bell mig del model de governança del Club. Venen decisions transcendentals, una reconstrucció que ens implicarà a tots, i no podem ni volem encarar aquest repte d’esquena al soci.

El soci serà el nostre gran avantatge diferencial.

L’escoltarem en diversos formats de trobades i el farem participar en referèndums i consultes sobre aspectes clau de la governabilitat.

Implementarem el vot electrònic. En ple segle XXI, és urgent democratitzar plenament el Club, donar més poder de decisió als socis i sòcies, i avançar cap a un Barça més obert i participatiu.

El vot electrònic, que ja s’utilitza en molts països i institucions amb total segureta tècnica i jurídica, és fàcil d’utilitzar i ens permet retornar el Club als socis: amplia els casos de participació i ens facilita reaccionar amb immediatesa quan calgui.

Compromisos:

 • Som garantia que els socis i les sòcies seran els propietaris del Club. No serem una SA.
 • Un cop reformada la llei, implementarem el vot electrònic en els següents casos:
 • ⁃ Eleccions a la presidència i recollida de signatures per als vots de censura o per al suport a precandidatures. Sempre en convivència amb el vot presencial.
 • ⁃ Assemblees de compromissaris, perquè les grans decisions anuals siguin referendades pel nombre més elevat de socis i sòcies.
 • ⁃ Altres consultes sobre qüestions rellevants per a la Institució, especialment les simbòliques.
 • Reformarem els estatuts per adequarlos al segle XXI i poder impulsar les següents mesures:
 • ⁃ Renovar el funcionament de l’Assemblea de Compromissaris.
 • ⁃ Retornar al mandat de quatre anys per renovar la legitimitat de manera habitual.
 • ⁃ Treballar per eliminar el sistema d’avals i facilitar la pertinença al Consell Directiu en base a l’experiència i la capacitat.
 • Organitzarem trobades trimestrals amb socis, penyistes i grups d’opinió per escoltar les seves propostes i compartir informació.
 • El Barça vetllarà pel rejoveniment i l’enfortiment del moviment penyístic. La figura de l’alt comissionat de la Junta Directiva per al moviment penyístic i moviment associatiu tindrà veu a les reunions del Consell Directiu.

Un Club amb causa

Serem el Club més estimat pels nens i nenes: el millor Club per al món. Volem que els nens de tot el món s’enlluernin amb el Barça pels seus títols, però també pels seus fets. Pel que guanyem, però també per com ho guanyem. Tenir la complicitat dels més petits, per les victòries que aconseguim però també pels reptes globals que ens marquem i que els impliquen, és el que ens farà ser no només el millor Club del món, sinó també el millor Club per al món.

Ens comprometem a ser decisius i proactius en l’objectiu de fer un món més just, més democràtic i viable. L’objectiu primordial dels nostres projectes socials seran els nens i nenes de Catalunya i del món. Treballarem pel seu futur.

L’ONU ha marcat 17 grans objectius de desenvolupament sostenible per al segle XXI. I un d’ells és l’educació de qualitat. Farem nostre aquest objectiu: serà també la nostra bandera durant aquest mandat i marcarà el nostre propòsit de convertir-nos en el Club més estimat dels nens i nenes.

Per això, UNICEF tornarà a lluir a la nostra samarreta. Volem aprofitar l’impuls i el pes del Barça per a fer aquest món millor, i UNICEF és un col·laborador clau per fer-ho possible. L’organització internacional, que treballa a tot el món pels drets dels nens i adolescents més desafavorits, tornarà a la nostra samarreta.

Serem un referent social a Catalunya i al món. Farem contribucions tangibles per ser útils en la construcció d’una societat millor. Hem d’aprofitar la capacitat que té el Barça per ser influent i decisiu en la construcció d’un món millor. L’aprofitarem i serem un referent no només esportiu.

El Club, de dalt a baix, respirarà aquesta idea. No només comunicarem els valors i principis en què creiem, sinó que els durem a la pràctica, demostrant amb fets que som un Club diferent. Omplirem de sentit uns ‘valors’ que avui han quedat difusos.

La Fundació canalitzarà aquesta vessant social, convertint-se decididament en un instrument transformador. Ho farà impulsant projectes d’abast local i internacional que seran proposats per tècnics i triats posteriorment pels socis i sòcies del Barça.

Compromisos:

 • Som un Club amb causa i l’acció de govern serà coherent amb aquest principi de forma transversal.
 • Mitjançant projectes educatius d’abast local i internacional, aprofitarem al màxim la capacitat del Barça per a impactar positivament al món.
 • La Fundació impulsarà aquests projectes dirigits a la infància i a la joventut. Seran triats per tècnics i avalats posteriorment pels socis i sòcies.
 • Desenvoluparem i enfortirem relacions clau amb socis estratègics en aquest àmbit, com l’ONU o UNICEF.
 • Abans d’acabar el mandat, UNICEF tornarà a lluir a la nostra samarreta, al costat de l’escut, gràcies a l’acord amb partners estratègics.
 • Estendrem i adaptarem el codi de comportament del Consell Directiu, que serà referència a tots els estaments del Club.
 • Implementarem una nova àrea de Comportament dins del Club que vetllarà perquè se segueixi aquest codi ètic de dalt a baix.

SÍ a un Barça en femení

Per ser més que un Club, el Barça encara ha de fer una aposta més ferma i decidida per tenir equips femenins competint sempre al màxim nivell.

No només cal dedicar-hi més recursos i rellevància: avui diverses seccions ni tan sols disposen d’un equip femení que representi el Club.

Els equips femenins s'incorporaran definitivament a la dinàmica del Club i caminaran amb pas ferm cap als recursos i el pes global de l'esport masculí.

Dotarem d’equips femenins les seccions ja existents, i treballarem en la creació d’almenys una nova disciplina: la natació sincronitzada. La natació sincronitzada té una tradició i un rendiment brillants a Catalunya. I volem aprofitar aquest impuls històric per convertir-la en una referència més del nostre Club.

Iniciarem un nou cicle, i aquest no només es veurà reflectit al terreny del joc. Les dones també jugaran un paper clau en la gestió del Club, assumint responsabilitats clau en càrrecs tècnics i executius. No pot ser de cap altra manera.

La transformació cap a aquest Barça en femení serà una de les grans revolucions del Club durant els propers anys i un dels eixos principals del nostre pla de govern.

Assumir aquest canvi estructural és imprescindible, tant al camp com dins de la Institució, i suposarà un abans i un després per al Barça. Més coherents amb el que volem ser, més competitius, més que un Club.

Compromisos:

 • Reforçarem els equips femenins amb una aposta més decidida i ferma.
 • Cada disciplina del Club tindrà el seu equip femení. Tots aquests equips ells tindran com a objectiu competir al màxim nivell.
 • Crearem una disciplina nova al Club: la natació sincronitzada.
 • Al Consell Directiu hi haurà més dones que mai a la història del Club.
 • Les milers de sòcies del Barça quedaran representades, per fi, al màxim òrgan de govern.
 • Convertirem aquests principis en un objectiu prioritari a les estructures executives del Club.

SÍ a les seccions

El Barça ha de ser el club poliesportiu més gran i admirat del món. I, per aconseguir-ho, ha de promoure i pensar les seccions amb la mateixa estratègia amb què promou el futbol. No només per guanyar títols, no només pel prestigi que se’n deriva, sinó perquè una bona gestió de les seccions implica més fans, més mercat, més públics, més ingressos. En definitiva, ens fa encara més forts com a Club.

Hem d’exportar les seccions fora de Barcelona. Hi ha països en què l’esport rei no és el futbol, sinó un dels esports que representen les nostres seccions. Bàsquet, hoquei, handbol... És el moment d’apostar per donar visibilitat a les nostres seccions en aquests països i ampliar el fenomen "fan" en les diferents disciplines esportives.

L’expansió és possible si cada secció té el seu propi pla estratègic, pensat exclusivament per a excel·lir en el seu àmbit, tenint en compte els seus objectius, públics i contextos específics. L’estratègia de cada secció ha d’estar pensada amb la mateixa concreció amb què es dissenya la del futbol.

El Barça pot tenir noves seccions. Si volem convertir el Barça en un club veritablement multiesportiu, no podem desaprofitar la presència que tenim arreu del món. En aquest sentit, hem d’explorar la creació de noves seccions que es concentrin en zones concretes del món i que contribueixin a reforçar la nostra implementació. Per exemple, el criquet a l’Índia.

El futbol arriba a gairebé tots els indrets del món, però en molts països l’esport nacional per excel·lència és un altre. A vegades, un esport que no duu l’escut del Barça. En el punt d’internacionalització en què es troba el Club, és moment de millorar la nostra presència en aquests països, i d’apostar per un Barça referent i que faci un pas més en el seu caràcter multiesportiu.

Compromisos:

 • El nostre compromís amb les seccions és irrenunciable.
 • Implementarem el mateix organigrama que el futbol: els jugadors i les jugadores referents s'han de poder quedar al Barça per a construir les seccions. Només incorporarem el talent que no tinguem a casa.
 • Mantindrem i recuperarem les seccions no professionals.
 • Exportarem les seccions fora de Barcelona. Hi ha països on l’esport rei no és el futbol, sinó un dels que representen les nostres seccions. És moment que les seccions ampliïn el fenomen fan arreu del món.

SÍ a un Camp Nou ple de socis

Recuperarem el vincle del soci amb l’Estadi. És urgent deixar enrere el 75-77% d’ocupació cronificat a les estadístiques i generar una assistència massiva de socis. Més de 20.000 seients, de mitjana, no s’ocupen. Per això volem convertir cada dia de partit en una expèriencia pensada per als socis, que incentivi el desplaçament a l’Estadi.

Implementarem polítiques efectives perquè els socis omplin el Camp Nou. S’ha demostrat que el Seient Lliure incentiva a buidar l’Estadi posant més entrades a la venda a un públic genèric. Aquest cercle viciós s’ha d’acabar. Menys Seients Lliures, més Seients Plens.

Prioritat absoluta als socis no abonats en la venda d’entrades. Aplicarem una política de vendes atractiva per a les més de 30.000 persones que no disposen d’abonament i que durant tots aquests anys no han estat tingudes en compte. Com a socis del Barça, tindran prioritat respecte tercers públics a l’hora de gaudir de l’Estadi. Som tots els socis i sòcies els que hem d’omplir el Camp Nou.

Coincidint amb la inauguració del nou Camp Nou, a més, donarem entrada a un mínim de 5.000 nous abonats, que fa anys que esperen poder accedir a un abonament.

També habilitarem un mecanisme de recuperació de seients sense ús de llarga durada per tal de cedir-los a nous socis interessats en ser abonats i omplir l’Estadi.

Arribarem a acords amb els altres clubs per a aconseguir entrades econòmiques per a aquells socis que viatgen amb l’equip. L’acord serà recíproc i bilateral.

Compromisos:

 • Prioritzarem que el Camp Nou s’ompli de socis (abonats o no) per sobre dels visitants ocasionals.
 • En comptes de fomentar el Seient Lliure, abaratirem el preu anual dels abonaments als socis que més assisteixin a l’Estadi i al Palau.
 • A cada partit, hi haurà un paquet d’entrades a preus assequibles per als més de 30.000 socis que no tenen abonament.
 • A les finals, reservarem un paquet d’entrades per als socis abonats i un altre per a no abonats. En funció de l’assistència a l’Estadi cada temporada, tindran prioritat en l’accés a aquestes entrades.
 • Amb la inauguració del nou Camp Nou, donarem entrada a un mínim de 5.000 nous abonats.
 • Habilitarem un sistema de recuperació de seients sense ús de llarga durada per cedir-los a socis no abonats.
 • Potenciarem el passaport infantil.

SÍ a una bona gestió econòmica

La fràgil situació econòmica del Barça, combinada amb l’altíssima competència i la incertesa provocada per la pandèmia, obliguen a repensar l’estructura econòmica del Club i a dotar-la de tots els ingredients necessaris perquè funcioni al màxim rendiment.

Per això, aplicarem primer un pla per als 100 primers dies i després un pla de creixement que impulsi noves vies d’ingressos. L’objectiu: monetitzar 400 milions de fans.

Avançarem cap al ‘club total’, un Barça que vagi més enllà del futbol tradicional i que es converteixi en un actor clau en la indústria global de l’entreteniment. Un club on la producció de contingut contribueixi a l’èxit esportiu i viceversa.

I tenim preparades quatre grans línies d’actuació en aquest sentit: continguts audiovisuals, merchandising/e-commerce i gaming/e-sports.

-Treballarem continguts propis d’alt valor, que suposin una font directa d’ingressos o mitjançant subscripció.

-Reservarem drets de continguts per al Club en exclusiva per a poder-los incorporar en l’oferta de la nostra OTT.

-Tindrem un rol actiu i de lideratge entre les propertie’s esportives en la indústria dels e-sports.

Impulsarem un canvi estructural que millori la monetització dels fans, establint grans acords amb les majors i aconseguint vendre els nostres productes sense intermediaris. I reorganitzarem les nostres franquícies de Barça Stores, arribant a nous acords amb plataformes regionals i adaptant l’estratègia als consums locals.

Tenim acords amb socis estratègics que faran aquest pla possible.

Compromisos:

 • Tenim a punt un pla per als primers 100 dies que equilibrarà el compte de resultats d’aquesta temporada i refinançarà el deute que venç a l’estiu.
 • Tenim previst un pla amb una gestió racional de la despesa i noves línies d’ingressos que ens permetran facturar 1.400 milions d’euros en acabar el mandat.
 • Vendrem nous productes i serveis sense intermediaris als 400 milions de fans d’arreu del món en merchardising/e-commerce, continguts audiovisuals i gaming/e-sports.
 • Per fer possible l’execució i el finançament de part del pla, tenim preacords amb socis estratègics en cada àrea.
 • El pla serà responsabilitat d’un equip d’executius de màxima solvència seleccionats durant aquests set anys encapçalat per un CEO de primer nivell.

SÍ a un Espai Barça viable

L’Espai Barça és la inversió més gran de la història del Club. El pressupost inicial de 600M€ presentava una fórmula de finançament (ara obsoleta) de 200M€ provinent dels naming rights, 200M€ de recursos propis i 200M€ de deute. Avui aquest pressupost ha evolucionat fi ns als 815M€, i es planteja un finançament de 400M€ de deute bancari i 415M€ en bons garantits amb els futurs ingressos a obtenir.

No posarem en risc el patrimoni del Barça. En entrar al Club revisarem la situació exacta en què es troba el projecte, especialment el seu finançament, i, si cal, l’adequarem a les necessitats, oportunitats i capacitats actuals del Club.

Impulsarem un Espai Barça viable, que no posi en risc la propietat del Club en mans dels socis i que ens permeti seguir competint a l’elit. Si les xifres contradiuen qualsevol d’aquestes dues condicions, no engegarem un projecte que ens hipotecaria el futur i que estaria posant en perill la supervivència del Club tal com l’entenem avui.

Els socis aprovaran el projecte d’Espai Barça definitiu. Seran tots els socis i sòcies els que validaran via referèndum un projecte clau per a la història del nostre Club. Una gran inversió que, dissenyada amb sentit, serà decisiva per al nostre futur, generant una important font d’ingressos per al Club.

Compromisos:

 • El nou Camp Nou i el nou Palau són una necessitat urgent. Farem tot el possible perquè siguin una realitat durant aquest mandat.
 • Impulsarem urgentment un Espai Barça que asseguri que el Club continuarà en mans dels socis i les sòcies i que ens permeti continuar competint a l’elit.
 • Tenim una alternativa de finançament en cas que l’acord amb Goldman Sachs no sigui acceptable.
 • Els socis i les sòcies aprovaran el projecte final en referèndum.
 • L’Espai Barça ajudarà a dinamitzar el nostre barri de les Corts i fer encara més atractiva la ciutat de Barcelona als ulls del món.

SÍ a la nostra història

El Barça defensarà sense complexos la seva catalanitat. Som i serem un club català i catalanista.

El Club estarà sempre al costat del que decideixin a les urnes els catalans i catalanes. La voluntat democràtica, dins i fora del Club, és absolutament insubornable.

Prendrem un paper actiu en la defensa del català, la nostra llengua pròpia com a País i l’establerta als estatuts del Club. Com a tal, és la que s’utilitzarà en totes les activitats del Club.

En aquest sentit, i més encara en la situació de fragilitat en què es troba la llengua, ens comprometem a respectar els Estatuts i a promocionar el nostre idioma i la nostra història entre els treballadors, esportistes, i la societat en general.

El Barça, aprofitant la seva força i influència, s’implicarà activament en accions i iniciatives socials que contribueixin a normalitzar la nostra llengua.

Potenciarem el coneixement i la difusió de la història del nostre Club. Adaptarem el Museu a les possibilitats del segle XXI per a poder oferir una millor experiència.

Donarem un nou impuls a l’Agrupació d’Exjugadors, amb tres objectius clau:

- Aprofitar les seves relacions, experiència i coneixement

- Ajudar en tasques de representació i de l’Àrea Social

- Reforçar el sistema d’ajudes i d’acompanyament a l’exjugador en aspectes personals, professionals i familiars una vegada deixin de ser jugadors.

Compromisos:

 • El Club estarà sempre al costat del que decideixin els catalans i catalanes a les urnes. La voluntat democràtica, dins i fora del Club, és absolutament insubornable.
 • Prendrem un paper actiu en la defensa del català. Ens implicarem activament en accions i iniciatives socials que contribueixin a normalitzar la nostra llengua.
 • Potenciarem el coneixement i la difusió de la història del nostre Club.
 • Ampliarem les iniciatives de record als nostres referents i la nostra història.
 • Adaptarem el Museu a les possibilitats del segle XXI per a poder oferir una millor experiència.

DESCOBREIX EL NOSTRE PLA PER GUANYAR EL FUTUR

DESCARREGA-TE'L AQUÍ