ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Sí al futur demana un referèndum per decidir el finançament de l’Espai Barça

12 desembre 2019
Sí al futur demana un referèndum per decidir el finançament de l’Espai Barça

També reclama a la Junta Directiva informació i transparència sobre la situació econòmica i el deute del Club abans de votar.

 

Sí al futur reclama a la Junta Directiva del FC Barcelona que la modificació del finançament de l’Espai Barça passi per referèndum en comptes de limitar-se a una Assemblea de Socis Compromissaris Extraordinària, anunciada per a principis de l’any vinent. El projecte encapçalat per Víctor Font considera que una decisió d’aquesta magnitud ha de ser presa per tota la massa social barcelonista perquè, en cas que sigui acceptada, implicaria assumir un model de finançament completament diferent al que va rebre el vistiplau en el referèndum del 2014: el projecte, que havia de costar 600 milions, s’havia de pagar amb 200 milions de la generació de recursos propis, més 200 de crèdit i 200 de l’empresa que posés cognom al nou Camp Nou. En l’actualitat, el projecte ja s’ha encarit fins als 685 milions d’euros i, segons diverses informacions, es preveu que es financi amb 700 milions procedents de Goldman Sachs amb un contracte d’explotació sobre part dels beneficis durant 25 anys.

Abans de votar-se el finançament de l’Espai Barça, Sí al futur també demana un exercici de transparència absoluta sobre el deute i la situació econòmica del Club. Víctor Font considera que la directiva ha d’aclarir les informacions que apunten que el Barça té 1.000 milions d’euros de deute financer amb un increment del passiu financer del 53% en el darrer any. En aquest sentit, Sí al futur recorda que la Junta Directiva que presideix Josep Maria Bartomeu es va comprometre públicament, en més d'una ocasió, a no començar les obres de l’Espai Barça si el deute del Club no era inferior als 220 milions d’euros. Un altre aspecte sobre el qual Sí al futur demana claredat és la situació dels naming rights del nou Camp Nou en el finançament de l’Espai Barça.

A més de ser presencial com el del 2014, Sí al futur considera que el referèndum per decidir el finançament de l’Espai Barça ha de ser electrònic per facilitar la participació de tots els socis i sòcies de l’entitat. Cal tenir present que la llei no impedeix fer consultes electròniques d’aquest tipus a la massa social i, a més, el Club ja disposa del software per dur-lo a terme perquè Sí al futur i l’empresa Scytl el van lliurar gratuïtament al FC Barcelona aquest estiu.

Sí al futur considera indispensable que, abans de celebrar el referèndum, la Junta Directiva del Club estableixi un període d'informació i debat del projecte de finançament que se sotmetrà a votació.

Sí al futur també insta la directiva del Club a explicar si el canvi de despatx d’arquitectes locals per treballar amb la multinacional japonesa Nikken Sekkei –es va passar de Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes a la firma b720 Fermín Vázquez Arquitectos a finals del 2017– va suposar modificacions en el projecte de l’Espai Barça respecte al que va guanyar el concurs a principis de 2016.

 

Consulta també aquí tot el què han dit aquests dies els mitjans de comunicació sobre la proposta de Sí al futur:

TV3 - Víctor Font demana un nou referèndum sobre l’Espai Barça

Betevé - Sí al futur demana un nou referèndum per a l’Espai Barça

Sport - Víctor Font reclama un nuevo referéndum sobre el Espai Barça

Mundo Deportivo - Víctor Font pide un nuevo referendo sobre el Espai Barça

L’Esportiu - Víctor Font vol un nou referèndum per ratificar l’Espai Barça

Marca  - Víctor Font pide un nuevo referéndum para validar el Espai Barça

AS - Víctor Font pide un nuevo referéndum para el Espai Barça

Europa Press - Víctor Font pide un referéndum sobre la financiación del Espai Barça

La Vanguardia - Víctor Font pide un nuevo referéndum para validar el Espai Barça

El Periódico - Víctor Font pide un nuevo referéndum sobre la financiación del Espai Barça

Ara - Sí al futur demana un nou referèndum per a l’Espai Barça

El País - Víctor Font pide un nuevo referéndum sobre la financiación del Espai Barça

El Nacional - Víctor Font demana un nou referèndum per a l’Espai Barça

Mon.cat - Víctor Font demana a Bartomeu un nou referèndum per a l’Espai Barça

Culemanía - Víctor Font pide un referéndum para la financiación del Espai Barça

Per què un nou referèndum?

1. El projecte ha passat d’un cost de 600 milions d’euros a 685 en aquest moment i ningú no pot descartar que s’acabi encarint molt més.

  • Quin serà el cost real del projecte?

2. El canvi de pressupost ha obligat a modificar substancialment el model de finançament que havia aprovat la massa social en el referèndum del 2014: 200 milions de recursos propis, 200 milions de crèdit i 200 milions amb la venda del cognom de l’estadi.

  • Quin serà el nou model de finançament del projecte?

3. Malgrat la falta de transparència, diferents informacions apunten que el deute del Club és molt superior als 220 milions d’euros que la pròpia Junta Directiva actual s’havia marcat com a límit màxim d’endeutament per a poder començar les obres de l’Espai Barça.

  • Estem posant en risc la viabilitat econòmica del Club i el model de propietat actual?

4. El projecte guanyador del concurs per la reforma del Camp Nou ha canviat d’arquitectes sense cap explicació per part del Club. S’ha substituït Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes per la firma b720 Fermín Vázquez Arquitectos, un dels despatxos que va participar al concurs però no va resultar elegit. No se sap si aquesta substitució ha suposat modificacions substancials del projecte respecte al que va guanyar el concurs de principis de 2016.

  • Per què s’ha fet aquest canvi d’arquitectes i no s’ha explicat?
  • Per què s’ha adjudicat el projecte a un arquitecte que va concursar però no va resultar elegit pel jurat?
  • Hi ha hagut modificacions substancials del projecte guanyador?

5. Probablement es concretarà una xifra superior als 200 milions d’euros de pressupost que ha d’aportar al projecte la comercialització dels naming rights de l’Espai Barça, però a hores d’ara no s’ha concretat cap acord.

  • Quina és la situació actual?