ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Sí al futur ja ha presentat a tots els membres del seu Consell Directiu

08 gener 2021
Sí al futur ja ha presentat a tots els membres del seu Consell Directiu

Durant la presentació del projecte econòmic, s’han donat a conèixer la totalitat d’integrants del Consell Directiu que Víctor Font proposa per governar l’Entitat en el proper mandat. Els directius que se sumen els ja anunciats Ramon Cugat, Toni Nadal, Joana Barbany, Maria Teresa Andreu, Annamari Basora, Carolina Fabregat i Maria José Balañá són:

Xavier Carbonell (Barcelona, 1970) - Soci 97.552. Director executiu amb gran experiència en la indústria de l'instrumental mèdic i especialitzat en gestió del canvi, màrqueting, biotecnologia i salut. Formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i empresarial.

Coneix millor a Xavier Carbonell:

1. Nom: 
Dr. Xavier Carbonell Castellón

2. Edat i ciutat de naixement
Barcelona, 4 de febrer de 1970

3. Formació
Metge i empresari (CEO del Grup Palex des de 2007)

4. Àmbit professional i experiència destacada: 

 • Llicenciat en Medicina i Cirurgia (1994) amb un post-grau en medicina de l’esport. Resident a l’Hospital Vall d’Hebron del 1995 al 1998 i posterior pràctica privada a Clínica Teknon amb Dr. Baselga fins al 2000.
 • EMBA a ESADE 2003-2004.
 • Director Mèdic i de Màrqueting a Novartis Oncology 2000-2004.
 • Director d’Espanya d’Amgen Oncology 2004 -2007. Membre del comitè executiu europeu i responsable de màrqueting a nivell internacional (USA)
 • CEO del Grup Palex del setembre del 2007 fins a l’actualitat (13 anys). 300M de facturació i 550 persones. www.palexmedical.com
 • Board Member Grup Palex
 • Board Member Cytocore Inc (NASDAQ) 2011-2017
 • Board Member d’Abex Excel·lència Robòtica des del 2016 
 • Board Member de Dermalumix 2017-2018
 • CEO d’ Inmobiliaria Club de Golf Costa Brava des del 2016 fins al 2020
 • Membre del Comitè Executiu de FENIN (Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària) des de 2017
 • Membre de la Comissió d’Indústria i de la Comissió d’innovació de la Cambra de Comerç d’Espanya

5. El meu vincle amb el Barça:

Fa 45 anys que vaig al camp (ve de família). Des de ben petit tinc records dels partits a l’estadi a les 17h. Sovint anàvem a esquiar a Andorra i el diumenge baixàvem i no esquiàvem per arribar a temps al partit. Molts desplaçaments fets amb l’equip i no ens perdem un partit a l’estadi per intranscendent que pugui semblar. Present a 4 de les 5 finals de Champions entre molts altres desplaçaments amb l’equip. Ja fa un bon grapat d’anys, ara també amb els meus fills (2 nois de 22  i 20 anys i una noia de 16). Sovint, els plans de la família es fan pensant en quan juga el Barça i contra qui.

6. Quin tipus de culer ets? 

Diria que, amb l’edat que tinc, he tendit a ser una mica més patidor que no pas abans, quan era molt més optimista.  M’agrada sortir amb temps i anem sempre amb els meus fills, germà i nebots (Boca 110). Som dels que ens agrada veure entrenament previ, copsar l’ambient i veure sortir l’equip. Rarament arribem tard i per descomptat mai marxem abans que s’acabi el partit. La radio a l’orella d’algú de la família sempre hi és present. En especial RAC1. Els partits del Barça no comencen i acaben a l’estadi. Comencen força abans per la ràdio i acaben a casa amb el post-partit.  

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

En la part institucional, hem de guanyar molta presència en sectors estratègics, on som poc presents, i guanyar notorietat. Dit això, s’ha de saber transmetre bé quins són els nostres valors (ja definits) en tots els àmbits de la societat. El Barça ha de tornar a la seva essència, futbol base, masia, equips inferiors, cultura. En el vessant purament empresarial, crec que també puc aportar molt. D’altra banda i d’alguna manera, amb el Dr. Cugat hauríem de poder treballar un projecte mèdic comú més ampli que l’actual.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça:

Tota la vida m’ha encantat l’esport en general, malgrat que l’edat no perdona. M’agrada practicar-lo i seguir-lo, en especial el tennis, el golf i l’esquí. He practicat futbol fins als 40 anys, però ja fa 10 anys que no estic en actiu, ja que el perill de lesió augmenta de manera exponencial amb l’edat. Soc de bon menjar i gaudir d’un bon vi amb els amics. Soc més de sèries i bones pel·lícules que un gran lector. M’encanta gaudir tant del mar com de les muntanyes. Allà és on veritablement desconnecto.

Galeria fotogràfica de Xavier Carbonell:

Iñaki Ecenarro Iturrioz (Errenteria, 1973) - Soci 85.968. Emprenedor i inversor en empreses tecnològiques. Fundador de l'empresa Trovit, una referència en el món de les start-ups. Formarà part del Consell Directiu i aportarà coneixement de l'àmbit econòmic, empresarial i de les noves tecnologies.

Coneix millor a Iñaki Ecenarro:

 1. Nom: 

Iñaki Ecenarro

 • Edat i ciutat de naixement:

Errenteria (Gipuzkoa), 47 anys

 • Formació: 

Llicenciat en Ciències Empresarials. MBA pel Massachusetts Institute of Technology (MIT)

4. Àmbit professional i experiència destacada: 

Emprenedor i inversor en empreses tecnològiques. Fundador de l'empresa Trovit, una referència en el món de les start-ups. Formaré part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i empresarial i de les noves tecnologies.

5. El meu vincle amb el Barça:

Soc basc, però em vaig fer del Barça quan amb 7 anys vaig venir a viure a Barcelona... i això va coincidir amb les quatre lligues guanyades per la Real Sociedad i l'Athletic de Bilbao! Ser un nen culer als 80 significava patir.

El 20 de maig de 2012 vaig anar a un congrés als afores de Londres organitzat per Google, que va allotjar els assistents en diferents hotels. Entrant al meu hotel vaig començar a veure molts records de futbol i la meva sorpresa va ser que, en una cantonada, hi havia un petit museu del Barça. Allà hi vaig descobrir que feia exactament 20 anys el Dream Team havia estat en aquell hotel abans de guanyar la Copa d'Europa!

6. Quin tipus de culer ets?

De jove era més patidor, m'emprenyava molt quan el Barça perdia, però ara soc bastant tranquil, suposo que va amb l'edat i el caràcter.

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

Crec que la part esportiva és la que més ens emociona a tots els culers, però també crec que les victòries esportives són el resultat d'una feina ben feta, tant en l'àmbit esportiu com en l'econòmic i institucional. No pot ser que una institució com el Barça pateixi econòmicament com ho està fent ara. Hem d'aconseguir un model econòmic sostenible que permeti al Barça ser un líder global en el món de l'esport.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça:

M'agrada molt veure esport, encara que no sigui el Barça, com ara futbol internacional, NFL, NBA, tennis, golf... També faig molt esport, com anar en bici per Collserola, córrer, golf, ioga, esquí... 

Un dels llibres que més m'ha agradat el 2020 és The Ride of a Lifetime de Robert Iger, que explica les seves aventures com a CEO de Disney durant 15 anys.

I per veure, els últims anys estic molt enganxat a les pel·lícules de superherois de Marvel, en soc molt fan.

Galeria fotogràfica d’Iñaki Ecenarro:

Oscar Pierre Miquel (Barcelona, 1992) - Soci 58.434. Enginyer aeroespacial, fundador i director general de Glovo, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i empresarial.

Coneix millor a Oscar Pierre:

1. Nom: 

Oscar Pierre

2. Edat i ciutat de naixement: 

28 anys, Barcelona

3. Formació: 

Enginyer Aeronàutic per la UPC


4. Àmbit professional i experiència destacada: 

Fundador i director general de Glovo des de 2016. Abans, estudiava a la UPC. 

5. El meu vincle amb el Barça:

Soci del Barça des de molt petit. Vaig anar a la final de la Champions de París 2006 amb una samarreta del Barça amb el dorsal "Henry 14". Jugàvem contra l'Arsenal d'Henry i somiava que vingués al Barça. A la mitja part, perdent 1-0, recordava les paraules del meu pare i plorava: "vigila, que anar a una final i perdre, és molt dur!". El final va ser èpic. Vaig sortir per la tele amb la samarreta, jo tenia 14 anys, va ser la cosa més extraordinària... Vam acabar fitxant Henry el 2007. 

El futbol és la religió del s. XXI. L’ésser humà necessita una dosi de fanatisme irracional, i el futbol/l'esport és la millor manera d’omplir-lo.

6. Quin tipus de culer ets? 

Soc optimista i incondicional de RAC1, en Pou, Saperas, Aleix Parisé... També crec que en el futbol s'infravalora el factor sort en les anàlisis que es fan dels partits. 

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes? 

La marca Barça està en el top 10 mundial, juntament amb altres com CocaCola i Apple. És un vehicle únic per tenir un impacte social bestial a nivell mundial. Per maximitzar aquesta oportunitat, el Barça necessita el millor talent als despatxos i la millor gestió. S'ha de trencar el model presidencialista actual i moure'ns a una estructura més descentralitzada i horitzontal que permeti captar el millor talent a les oficines del Barça. A Glovo he après que el més important en un projecte és la captació i retenció de talent. El talent als despatxos del Barça ha d'estar al nivell del talent d'empreses com CocaCola i Apple. Igual que molts joves esportistes aspiren a jugar algun dia al Barça, m'agradaria que els joves universitaris aspiressin a treballar per al Barça.

A més, el Barça és font d'inspiració per a tots els nens i nenes del món, i la gestió ha de ser impecable a nivell de valors i ètica, sense errors, amb màxima transparència, on el “què” mai justifica el “com”. M'encanta que el Toni Nadal sigui part de l'equip; soc un fan dels seus principis d'esforç, humilitat i resiliència.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça:

M'encanta la bicicleta i pujar ports de muntanya. Un a prop de casa: pujar el Tibidabo des de Molins de Rei. Un de més lluny: Mare de Déu del Mont, des de casa els avis a Figueres. El meu lloc preferit del món: Sant Salvador, dalt de Sant Pere de Roda.

No llegeixo tant com m'agradaria. Normalment llegeixo per aprendre. Els llibres on he après més: FactfulnessLean inSapiens i No Rules Rules

Manel Sarasa i Serra (Girona, 1971) - Soci 81.480. Enginyer industrial i emprenedor en sèrie. Actualment cofundador i director general de Wine is Social, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l’àmbit d’estratègia, econòmic i digital.

Fotografies de Manel Sarasa:

Joaquim Uriach Torelló (Barcelona, 1966) - Soci 9.430. President del grup farmacèutic Uriach, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i institucional.

Coneix millor a Joaquim Uriach:

1. Nom: 

Joaquim Uriach i Torelló

2. Edat i ciutat de naixement: 

54 anys (1966), Barcelona.

3. Formació: 

Dret a la UAB (Bellaterra) i MBA a ESADE (Barcelona)

4. Àmbit professional i experiència destacada: 

Vaig treballar inicialment com a advocat penalista econòmic i després vaig entrar a l’empresa familiar (Laboratoris Uriach) com a advocat fins a arribar a la responsabilitat actual de president del Consell d’Administració d’Uriach.

Tinc experiència destacada en govern corporatiu (formo part de diferents consells, associacions i fundacions) i en empresa familiar.

5. El meu vincle amb el Barça:

El meu vincle amb el Barça és familiar i generacional. El meu pare i avi ja eren molt culers i de fet van pertànyer en diferents èpoques a les Juntes Directives del Club. Els meus tres fills ho continuen sent. El Barça te això, que és un Club molt familiar, cosa que no tenen molts altres.

El meu avi va deixar escrit que no volia cap flor en el seu funeral. Quan va morir, ho vam respectar, però va arribar una corona en forma d’escut del Barça enviada pel president Núñez. Per unanimitat familiar, aquesta sí que la vam posar a la tomba, i va ser l’única.

Un Uriach ha jugat al Barça en el primer equip com a porter, substitut del mític Platko. Va tenir el privilegi de portar el fèretre de Gamper el dia del seu enterrament, juntament amb Samitier.

Tinc un número de soci molt baix (el 9.430) i el primer record clar que tinc és a l’estadi, el debut d’en Johan Cruyff contra el Granada, l’any 73, amb 7 anys.

Anècdotes de partits i desplaçaments, moltes: des del “¡Manolo, marca ya!” amb Melero, a l’Iniestazo que vaig presenciar a Stamford Bridge amb els meus fills, passant pel record més trist com a culer que va ser viure en directe la final de la Copa d’Europa a Sevilla.

He tingut el privilegi de tocar personalment la cuixa de Messi: una roca.

6. Quin tipus de culer ets? 

Em reconec bastant culer “tribunero”, però a la vegada soc dels pocs de tribuna, al meu voltant, que animo i canto.

La fidelitat em caracteritza com a culer: he donat sempre suport al Barça i, sobretot, he anat a l’estadi en tot moment, vagin les coses bé o malament, a tots els partits, jugui qui jugui.

Soc un culer estrany, perquè li tinc molt respecte i reconeixement al Madrid.

He anat molt, també, al Palau Blaugrana, a veure bàsquet (esport que jugava i no pas malament), hoquei patins i handbol.

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

Professionalitat. El Barça és un club professional a la gespa, però als despatxos queda molt per fer. Comparant-ho amb una empresa familiar, hem de ser capaços de professionalitzat la presa de decisions i les pràctiques de gestió. Som una gran empresa, amb cor, causa i propòsit, sí, però amb necessitat de, com diu el nostre lema, bon govern. Aquest és el nostre gran repte i ambició des del sector que represento.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça: 

Recomano conèixer la nostra ciutat, especialment els pobles que formaven la plana de Barcelona i que ara són els nostres barris. M’encanta descobrir racons i la història de Sant Andreu del Palomar, d’on ve la meva família, Horta, Sants, les Corts. Hi passejo molt: és increïble la riquesa i la cultura històrica que tenen.

Soc un apassionat de l’òpera. A diferència d’un partit de futbol, als escenaris d’òpera tens sempre la victòria assegurada. I aixeca igualment passions. Tot és sentiment (també al futbol). Si hagués d’escollir una òpera per la situació actual del Barça diria que “Carmen” o “Otel·lo”, on l’amor apassionat i fanàtic, amb molta rauxa i poc seny, et porta a la destrucció. El que necessita ara el nostre Barça és molt rigor, molta tranquil·litat i molt seny.

Galeria fotogràfica de Joaquim Uriach:

Luis de Val Mínguez (Barcelona, 1979) - Soci 41.480. Fundador i CEO de YouPlanet. Expert en l'àmbit de la producció i la distribució d’obres audiovisuals i entreteniment. Des del Consell Directiu, aportarà coneixement de l'àmbit audiovisual, l’entreteniment i les xarxes socials.

Coneix millor a Luis de Val:

1. Nom: 
Luis de Val

2. Edat i ciutat de naixement: 
Barcelona, 9 de febrer de 1979

3. Formació: 
Major in International Management a la Universitat Franklin College Switzerland de Lugano i Minor in International Communications with an emphasis in Independent Production a UCLA. 
Màster en Direcció d’Empreses Audiovisuals a la Universidad Carlos III de Madrid.

4. Àmbit professional i experiència destacada:

Vaig fer pràctiques a A3 en el departament d’Adquisició de Producció Aliena. Vaig treballar a Manga Films com a director de la Divisió de Cine Espanyol fins al 2005. El 2004 vaig produir la meva primera pel·lícula “FBI” de Javier Cárdenas, que va tenir un gran èxit a nivell comercial. El 2005 vaig fundar Media Films i des d’allà vaig produir el meu segon llargmetratge “Yo soy La Juani”. Com a productor he participat en 21 pel·lícules i 4 sèries, incloent “El Truco del Manco”, “Tokarev”, “Herois” o “Vosotros sois mi película”. El 2012 vaig fundar Inopia Films, distribuïdora de cine,  juntament amb el meu pare Luis de Val. El 2015 vaig fundar Youplanet, empresa líder especialitzada en continguts audiovisuals per a joves audiències hispanoparlants. A més, soc membre de la Junta Directiva d’AUTOCONTROL. 

5. El meu vincle amb el Barça:

Soc del Barça des que tinc ús de raó. Sempre he muntat la meva agenda en base als partits del Barça,  arribant a deixar el rodatge de “Katmandú” d’Icíar Bollaín al Nepal per veure els quatre històrics Barça-Madrid del 2011 en directe. Media Films va ser part de la Fundació del Barça durant uns quants anys.

6. Quin tipus de culer ets?

Soc dels que el primer que s’apunta a l’agenda són els partits del Barça i intenta no fallar als del Camp Nou, ni als del Santiago Bernabeu, un camp que els últims anys ha donat moltes alegries als culers. 

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

En l’àrea de Barça TV, hauríem d’aconseguir una oferta més atractiva de continguts, créixer en el B2C amb un recurrent d’abonats en SVOD enfocat al mercat global d’aficionats del Barça. 

A Barça Studios hauríem de generar continguts internacionals atractius per a les principals players de l’streaming. No pot ser que el Manchester City o el Tottenham hagin fet un projecte tan atractiu com “All Or Nothing” i nosaltres haguem fet un format que pràcticament no coneix el món com “Match Day”. En xarxes socials podem créixer molt més captant més aficionats del Barça i generant un engagement més gran.  Hi ha grans oportunitats en l’streaming (amb plataformes com Twitch, Facebook Live, etc.) i en les que el Barça no hi és present. Amb tot això creixerem exponencialment en la monetització dels continguts que pugui generar el Barça.   

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça: 

Recomanaria dos llibres: Homo Sapiens, de Yuval Noah Harari i Reinventar las organizaciones, de Frederic Laloux.  

Com a aficionat al cine, recomanaria una infinitat de pel·lícules, però si n’hagués de destacar alguna serien: “Magnolia”, “El Lobo de Wall Street”, “Regreso al futuro” i “La La Land”. 

De sèries recomanaria: “The Boys”, “Breaking Bad” i “Juego de Tronos”. 

El millor paisatge del món és el de qualsevol platja del Carib. I una cançó seria “Mr Brightside” de The Killers.

Galeria fotogràfica de Luis de Val:

José Manuel Villanueva Villalba (Barcelona, 1976) Soci 36.622. Cofundador de Privalia i de 011h, formarà part del Consell Directiu per aportar coneixement de l'àmbit econòmic i digital.

Coneix millor a José Manuel Villanueva:

1. Nom: 
José Manuel Villanueva                  

2. Edat i ciutat de naixement: 

 • nys / Barcelona

3 Formació: 

ESADE Business School

4. Àmbit professional i experiència destacada: 

Cofounder de Privalia i actualment cofounder y co-CEO d’011h

5. El meu vincle amb el Barça:

Comença quan vaig decidir fer-me soci amb menys de 10 anys. Recordo perfectament el Dream Team i la màgia de Romario; el Barça-At Madrid amb la remuntada èpica a la segona part; els anys durs post Cruyff; i la màgia de Ronaldinho i de Messi. La meva vida a través del Barça. I per descomptat, sempre m’impressiona la repercussió que el Barça té arreu del món i sobretot entre els nens. És un privilegi que hem d’exercir des de la responsabilitat. Des del Barça hem d’ajudar a fer un món millor a partir de l’educació infantil.

6. Quin tipus de culer ets? 
Animador, optimista i sempre amb entrepà al camp per a la mitja part 😉

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes? 
Necessitem talent i energia també als despatxos. Executius i professionals de primer nivell per tal de fer del Barça el club més gran del món, també en l’àmbit econòmic, i que ens permeti seguir formant els millors equips esportius i tenint l’impacte social que una institució com la nostra ha de tenir.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça: 
Practicar running: “mens sana in corpore sano”; gaudir amb la família i els amics.

El Consell comptarà amb l’assessorament en matèria econòmica i d’innovació de Carlota Pi (Barcelona, 1976) – Sòcia del Barça. Enginyera i empresària. Fundadora i directora de la comercialitzadora elèctrica Holaluz, una empresa que va començar a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) el 2019. Durant la seva gestió, la comercialitzadora va subscriure acords amb productors d'energies netes d'origen hidràulic, solar, biogàs o termoelèctric, i va obtenir certificats d'electricitat verda de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE).