Segueix tota l'actualitat de #sialfutur
CAT | ENG | ESP

Fins al dimarts 1 d’octubre, tots aquells socis i sòcies que encara no han signat i volen donar el seu suport a la iniciativa a favor del vot electrònic, el podran fer fins a aquest dia a les 18 hores. Respectant sempre els estatuts del Club, que exposen que s’han de presentar les signatures en un termini mínim de 5 dies abans de l’Assemblea de Socis Compromissaris, programada per al dia 6 d’octubre. Aquells socis que vulguin aportar la seva signatura, es poden apropar a les oficines de Delta Partners (Avinguda Diagonal 399, 4t 1a), de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Convivint amb el vot presencial tradicional, el vot electrònic s’aplicaria en les eleccions a la presidència, inclosa la recollida de signatures dels candidats; permetria reformar l’Assemblea de Compromissaris per obrir-la a tota la massa social i facilitaria les consultes sobre aquelles qüestions de les quals la Junta Directiva consideri que cal saber l’opinió dels socis abans de prendre una decisió, especialment aquelles simbòliques com el disseny de la samarreta o la reforma de l’escut. Almenys dos terços dels socis presents a l’Assemblea hauran de votar a favor perquè el vot electrònic sigui aprovat.

Perquè la proposta de Sí al futur entri en l’ordre de dia, cal aportar almenys 3.253 signatures. La xifra equival al 3% del sufragi passiu dels socis i sòcies, segons el cens publicat el dia 5 d’agost pel Síndic del Soci, i tal com recullen els Estatuts de l’entitat.

Si l’Assemblea vota favorablement la introducció del vot electrònic, només caldrà esperar que el Parlament de Catalunya aprovi la nova Llei de l’Esport i l’Activitat Física, que inclou aquesta modalitat de vot. La previsió és que la llei sigui aprovada abans d’acabar l’any o a principis del que ve, ja que a hores d’ara té el suport d’una majoria àmplia de l’hemicicle.

Després de les dues jornades de recollida al Camp Nou, amb motiu del partits Barça-València i Barça-Villareal, Sí al futur es mostra optimista amb el resultat final. Les carpes que Sí al futur va instal·lar-hi van rebre la visita i el suport de centenars de socis que fan preveure que l’objectiu d’aconseguir les 3.253 signatures necessàries serà possible.