ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Sí al futur transformarà el model de governança perquè els socis i sòcies actuïn com a autèntics propietaris del Club

12 gener 2021
Sí al futur transformarà el model de governança perquè els socis i sòcies actuïn com a autèntics propietaris del Club

Aquí pots veure l'acte de presentació de l'àrea social

Posar els socis i sòcies al bell mig del model de governança del Club. Aquesta és la premissa bàsica sota la qual Sí al futur farà que el FC Barcelona augmenti la participació dels seus socis per convertir el Club en una entitat més democràtica i compromesa socialment. Per aconseguir aquest objectiu, Sí al futur, en cas de guanyar les eleccions, promourà la implementació del vot electrònic, crearà nous canals de comunicació amb els socis i fomentarà un impuls i modernització del moviment penyístic i associatiu. Com ja va explicar durant la presentació del projecte econòmic, Víctor Font ha reafirmat que Sí al futur és la garantia que els socis i les sòcies continuaran sent els propietaris del Club i exerciran aquesta propietat, evitant que la crítica situació econòmica en la que es troba el porti a convertir-se en una S.A. Les dues persones encarregades de liderar l’àrea social seran Marc Duch i Antoni Rovira.

Marc Duch (soci nº 84.283), com a executiu del Club, contribuirà a la modernització, democratització i transformació del FC Barcelona en el seu vessant social. A més, serà l’enllaç entre l’Entitat i els diferents grups d’opinió que conviuen dins el barcelonisme. “Ens proposem impulsar el diàleg entre el Club i els seus socis i sòcies, posant-los al bell mig de la vida de l’Entitat. Volem canviar el model de governança del Barça i fer que els seus propietaris siguin escoltats i participin en la vida social del Club”, afirma Marc Duch.

Coneix millor a Marc Duch aquí

Reforma dels estatuts

Per a Sí al futur, modernitzar el Club també passa per fer una reforma integral del Estatuts del Club amb el clar objectiu d’adaptar-los a la realitat social i tecnològica del segle XXI i dotar-los de les eines que els temps permeten. En aquest sentit, el ventall de modificacions serà amplíssim, essent-ne alguns punts destacats els següents:

 1. Reducció de mandats a 4 anys.
 2. Reforma de la composició de l’Assemblea de Compromissaris.
 3. Revisió dels mecanismes i òrgans interns a fi i efecte de democratitzar-los i fer-los plenament operatius.

En aquest sentit, Víctor Font destaca que Sí al futur “treballarà per eliminar el sistema d’avals i facilitar que la pertinença al Consell Directiu es basi en l’experiència i la capacitat de les persones que en formen part i no exclusivament en el seu poder adquisitiu”.

Tornar a omplir de socis el Camp Nou

Per a Víctor Font és imprescindible recuperar el vincle del soci amb l’Estadi mitjançant la posada en marxa de polítiques efectives perquè els socis omplin el Camp Nou. Per aconseguir-ho, Sí al futur activarà un ‘Programa de fidelització’ dels abonats i posarà facilitats per assistir a l’Estadi en família. A més, s’agilitzarà al màxim l’assignació de seient als socis i sòcies no abonats que ara estan en llista d’espera. També pensant en els socis que no tenen abonament, es prioritzarà el seu accés a la venda d’entrades. 

Avantatges per al soci

Es promourà i ampliarà el sistema de bonificacions per a socis en matèria d’activitats i descomptes relacionats amb el Club i els seus productes, amb l’objectiu que viure i lluir el Barça no sigui un sacrifici econòmic de la magnitud actual.

La política general virarà cap a dotar el Club d’un catàleg de serveis atractiu per als socis, a fi i efecte d’implicar el soci en el dia a dia del Club i posar-lo, efectivament, al centre. En aquest sentit, es crearan programes d’accés a l’Estadi, al Palau i al Johan Cruyff en condicions favorables per als socis no abonats.

Més implicació social

Els processos de votació i referèndums no seran l’única via de participació dels socis en el cas que Sí al futur guanyi les eleccions. “Organitzarem trobades periòdiques amb socis, penyistes i grups d’opinió per escoltar les seves propostes i compartir informació”, assenyala Font. 

D’altra banda, es crearà una Borsa de Treball per a socis per tal de nodrir el Barça de professionals culers i crear una xarxa de contactes laborals entre socis. En aquest àmbit, Sí al futur potenciarà el cos de voluntariat per col·laborar amb projectes de la Fundació o d’entitats col·laboradores. 

L’esport també serà columna vertebral de la participació de la massa social amb la creació de Lligues de Socis de diversos esports i per a totes les edats, i de la creació d’una xarxa de gimnasos pròpia.

El món penyístic

Sí al futur també es compromet a enfortir i vetllar per les penyes i tot el que significa el moviment penyístic i les altres associacions del món barcelonista, com les penyes esportives, el Casal de l’Avi, l’Agrupació d'exjugadors, entre d’altres. Aquesta responsabilitat recaurà en Antoni Rovira (soci nº 40.705), que serà el comissionat de la Junta Directiva per al moviment penyístic i de relacions amb el teixit associatiu.

En aquest sentit, el programa de Sí al futur recull més de 50 iniciatives englobades en cinc grans objectius:

 1. sostenibilitat econòmica de les penyes;
 2. fomentar la diversitat, participació i democràcia del moviment penyístic;
 3. millorar les propostes als penyistes;
 4. un nou model: de les penyes d’abans als casals i ambaixades del futur;
 5. relació i col·laboració amb el teixit associatiu del país.

A més, per tal que el moviment penyístic i associatiu tingui més veu i més pes que mai al Club, el comissionat d’aquest àmbit tindrà presència i plena participació en les reunions de la Junta Directiva.

Coneix millor a Antoni Rovira:

1. Nom: 

Antoni Rovira

2. Edat i ciutat de naixement: 

60 anys / Barcelona

3. Àmbit professional i experiència destacada: 

Empresari

 • 1980-2000: gerència empresa familiar del sector moda-confecció.
 • 2000-2021: empresari del sector del marxandatge i el regal publicitari i promocional.

4. El meu vincle amb el Barça: 

El meu pare va ser soci del Barça als anys 40-50. Vaig al Camp Nou des de petit, amb carnets de la família. Soc el soci número 40.705 (des de 1990, en Johan Cruyff i el seu 'Dream Team' em van portar a l'Estadi). Estic a la Lateral, segona graderia. A casa, tots quatre som socis: la meva dona, els dos fills i jo.

5. Quin tipus de culer ets? 

Positiu i serè externament, patidor per dins. Respectuós amb els àrbitres i amb els contraris. Ara bé, no vull que guanyi mai el Real Madrid. 

6. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes? 

 • Retornar la il·lusió i l' orgull de victòria al barcelonisme. 
 • Rejovenir i modernitzar el model de penyes per al segle XXI i alhora internacionalitzar i fer créixer el moviment penyístic.

7. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça: Tres:

 • Llegir llibres: és la millor finestra que pots obrir per conèixer el món i la condició humana.
 • Fer esport: és una bona medecina per a tenir salut i equilibri.
 • Fer natura (mar i muntanya): és aprendre a estimar-la. En el meu cas, una de les meves passions és anar al bosc a buscar bolets. L'altra és sortir en barca i contemplar la bellesa del mar i del nostre paisatge, que cal protegir.