ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Sí al Futur vol que el Barça sigui el millor club per al món, per mitjà de l’impuls de projectes educatius locals i internacionals

22 desembre 2020
Sí al Futur vol que el Barça sigui el millor club per al món, per mitjà de l’impuls de projectes educatius locals i internacionals

Sí al Futur vol que el FC Barcelona sigui el club més estimat pels nens i nenes de tot el món. I per aconseguir-ho, el projecte que lidera Víctor Font ha triat un dels Objectius de Desenvolupament de la Nacions Unides, l’educació, perquè els infants més desafavorits puguin trobar sortides personals i professionals en el seu futur.

Aquest és el propòsit: ser el club estimat a tot el món. No només perquè guanya títols esportius, sinó també perquè utilitza els seus èxits i l’impacte al món per ajudar a millorar-lo. D’aquesta manera l’expressió “més que un Club” guanya dimensió internacional. La idea va néixer el 2006 de la mà d’Evarist Murtra, un dels impulsors de l’acord del FC Barcelona amb UNICEF perquè el Barça lluís el logotip de l’ONG a la part davantera de la samarreta del primer equip fins al 2011.

Amb l’objectiu que UNICEF pugui tornar a la part davantera i central de la samarreta del Barça, Sí al Futur ha establert preacords estratègics amb diferents empreses perquè n’assumeixin el cost i així fer-ho possible. Víctor Font assegura: “Volem aprofitar l’impuls i el pes del Club per fer aquest món millor, i UNICEF és un col·laborador clau per a fer-ho possible”.

Els socis triaran els projectes educatius que s’impulsaran

L’ONU ha marcat 17 grans objectius de desenvolupament sostenible per al segle XXI. I un d’ells és l’educació de qualitatSí al Futur assumeix aquest objectiu com a propi per convertir-se en el club més estimat pels nens i nenes.

Aquesta tasca la canalitzarà per mitjà de la Fundació, que exercirà decididament d’instrument transformador. Ho farà impulsant aquests projectes, que seran avaluats i proposats per tècnics experts de la pròpia Fundació, i que buscaran la participació i el compromís dels socis i sòcies del Barça.

Una conversa amb experts

Víctor Font i Antoni Bassas han mantingut una xerrada amb els experts del tercer sector Sandra Pardo, presidenta de la Fundació Pare Manel, i Enric Canet, director de relacions ciutadanes del Casal dels Infants del Raval. El resultat és aquest document audiovisual que presenta avui Sí al Futur. La conversa remarca la idea que el Barça té un enorme potencial de creació de sentiment de pertinença a una comunitat i que els seus esportistes i el seu comportament poden esdevenir un referent de la mainada de tot el planeta.

Durant la conversa, Víctor Font ha explicat que Un club amb causa és més que un projecte, és un pilar fonamental que Sí al Futur té per al Club: “viatjant arreu del món, t’adones de la transcendència que el Barça té com a institució. Per això, des de Sí al Futur hem treballat perquè el Barça es pugui convertir en un Club amb causa. I ho farem per mitjà de tota l’acció de govern: tant des de l’àrea esportiva, pensant quins criteris més enllà dels esportius posem a l’hora de fitxar un jugador; com des de l’àrea econòmica i empresarial, triant amb criteri quins socis estratègics i sponsors volem tenir; fins a l’àrea institucional, a la Fundació, que fa una acció magnífica, però que ara mateix és una àrea més. I el que nosaltres volem és que sigui un paraigües per a tot el Club i que defineixi l’acció de govern dels propers anys. I amb quina voluntat? Fer contribucions tangibles per millorar el gran repte de l’educació entre els col·lectius més necessitats”.

Per la seva part, Sandra Pardo confirma que “l’educació és un pilar fonamental, fins i tot del model de país que volem i per al qual treballem. I una educació no només entesa en el sentit formal de dins una escola, sinó també a nivell global. I també lligada a l’esport, que els iguala i els uneix. Per tant, són dos elements que són molt interessants. Oferir oportunitats és un leitmotiv de qualsevol projecte social i educatiu amb infants i joves”.

Enric Canet posa èmfasi en el fet que si mitjançant l’educació s’aconsegueix el sentiment de pertinença en els col·lectius més vulnerables ja és un èxit: “l’equip és el que arriba a fer les persones. El que hem d’aconseguir és que amb l’educació puguem donar als infants allò que necessiten per créixer i que sentin que valen la pena. Potenciar-los l’autoestima i el sentiment de pertinença, que sentin que se’ls valora davant la seva alta diversitat. De cara a l’autoestima, l’esport és essencial i aquí el Club hi pot fer molt”.

Aquí pots veure el vídeo sencer