Segueix tota l'actualitat de #sialfutur
CAT | ENG | ESP

Sí al futur comença avui una recollida de signatures de socis i sòcies perquè l’Assemblea de Compromissaris del FC Barcelona, prevista per al 6 d’octubre, aprovi la introducció del vot electrònic al Club (tot sobre el vot electrònic). Convivint amb el presencial tradicional, el vot electrònic s’aplicaria en les eleccions a la presidència, inclosa la recollida de signatures dels candidats; permetria reformar l’Assemblea de Compromissaris per obrir-la a tota la massa social i facilitaria les consultes sobre aquelles qüestions de les quals la Junta Directiva consideri que cal saber l’opinió dels socis abans de prendre una decisió, especialment aquelles simbòliques com el disseny de la samarreta o la reforma de l’escut. Almenys dos terços dels socis presents a l’Assemblea hauran de votar a favor perquè el vot electrònic sigui aprovat.

Perquè la proposta de Sí al futur entri en l’ordre de dia, cal aportar almenys 3.253 signatures. La xifra equival al 3% del sufragi passiu dels socis i sòcies, segons el cens publicat el dia 5 d’agost pel Síndic del Soci, i tal com recullen els Estatuts de l’entitat. L’entrega dels suports s’ha de fer abans del 27 de setembre a les oficines del Club.

Si l’Assemblea vota favorablement la introducció del vot electrònic, només caldrà esperar que el Parlament de Catalunya aprovi la nova Llei de l’Esport i l’Activitat Física, que inclou aquesta modalitat de vot. La previsió és que la llei sigui aprovada abans d’acabar l’any o a principis del que ve, ja que a hores d’ara té el suport d’una majoria àmplia de l’hemicicle.

Vols signar a favor de la iniciativa?

Vols ser voluntari del projecte?