ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Víctor Font celebra el reconeixement legal del vot electrònic, però troba inexplicable que no es pugui fer servir el 7 de març

20 gener 2021
Víctor Font celebra el reconeixement legal del vot electrònic, però troba inexplicable que no es pugui fer servir el 7 de març

Sí al futur considera un èxit per als clubs catalans el decret de la Generalitat que reconeix legalment l’ús del vot electrònic en els processos electorals de les entitats esportives. El vot electrònic ha estat un senyal d’identitat des del primer dia de Sí al futur, coherent amb el nostre objectiu de posar els socis i les sòcies del Barça al centre de la vida de l’Entitat, perquè els permet prendre decisions més fàcilment, en tant que propietaris del FC Barcelona.

Sí al futur va incloure un punt a l’ordre del dia de l’última Assemblea de Compromissaris, celebrada el 6 d’octubre de 2019, en què es demanava que el Club adoptés el vot electrònic. Ho va fer gràcies al suport de 4.669 socis que van donar la seva firma perquè la iniciativa fos possible. A la votació, l’adopció del vot electrònic va guanyar amb el 60% dels vots; concretament, 359 socis compromissaris van votar-hi a favor, 173 en contra i 67 ho van fer en blanc. Com que la proposta necessitava els dos terços de vots favorables per ser aprovada, en tractar-se d’una modificació dels Estatuts del Club, la moció no va prosperar.


Mesos abans d’aquella iniciativa de recollida de firmes, Víctor Font ja havia lliurat al Barça la informació i el software que es necessiten per poder votar electrònicament, de manera que part dels preparatius tècnics que caldria impulsar ja podrien estar en marxa.

L’11 de novembre de 2020, Víctor Font va enviar una carta al senyor Carles Tusquets, president de la recent constituïda Comissió Gestora en què, a la vista que es comprometia a impulsar el vot per correu, li demanava que considerés, també, la implementació del vot electrònic en els comicis a la presidència.


Sí al futur lamenta i no s’explica que l’esmentada modificació de la Llei de l’Esport no pugui ser d’aplicació en l’actual context de pandèmia. La candidatura de Víctor Font considera que aquest tipus de sufragi, que permetria a tota a la massa social votar amb rapidesa i seguretat jurídica i sanitària, hauria de conviure amb el vot presencial i el vot per correu.

El vot electrònic garanteix el dret de participació de tots els socis i les sòcies independentment d’on visquin, redueix la interacció humana i, per tant, el risc de contagi, i es pot traçar. Es tracta d’una modalitat de vot que incentivaria la participació d’aquells socis i sòcies que volen reduir al màxim el risc d’encomanar-se de la Covid-19.


Per garantir el rigor i la seguretat del vot electrònic, el Club podria triar una de les múltiples empreses que hi ha al món amb una trajectòria contrastada en la implementació d’aquest tipus de sufragi. A més, Sí al futur proposa que es constitueixi un grup d’observadors tècnics independents per garantir l’absoluta transparència de les votacions electròniques.

Sí al futur és partidari de l’arribada d’Èric Garcia en el mercat d’hivern

Víctor Font defensa la idea de fer tot el possible per incorporar el defensa central en aquest mercat d’hivern, tenint en compte la voluntat del jugador i la necessitat expressada per l’entrenador Ronald Koeman. Malgrat que el futbolista podria arribar lliure al juny, Sí al futur considera que el fitxatge d’Èric Garcia reforçaria la plantilla en un moment crucial de la temporada.

Sí al futur proposa espaiar els debats electorals

La candidatura de Víctor Font demana que els debats electorals que diversos mitjans de comunicació i entitats de la societat civil volen organitzar s’espaïn al llarg de les set setmanes prèvies als comicis del 7 de març en comptes de concentrar-se en els darrers dies de campanya. Sí al futur recorda que el contrast entre programes electorals és imprescindible per aconseguir un vot ben informat dels socis i sòcies, i considera que una distribució homogènia de debats seria beneficiosa perquè els electors disposessin de més temps per valorar les propostes de cada candidat.