ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Víctor Font presenta Ramon Cugat com a nou conseller de Sí al futur

09 desembre 2020
Víctor Font presenta Ramon Cugat com a nou conseller de Sí al futur

Podeu veure la presentació de Ramon Cugat aquí

Ramon Cugat (L’Aldea, 1950), soci del FC Barcelona número 18.905, ha estat presentat aquest dilluns al migdia en roda de premsa, com a integrant del projecte de Sí al futur, que lidera Víctor Font.

Ramon Cugat formarà part de la Junta Directiva i contribuirà a la presa de decisions estratègiques que aquesta adopti en l’àmbit mèdic del Club, així com a la nova àrea de psicologia i comportament. Si Víctor Font és elegit president del FC Barcelona, Ramon Cugat com a conseller també assessorarà en tots els temes esportius i institucionals en què pugui aportar la seva experiència.

Llicenciat i Doctorat en Medicina i Cirurgia, el Dr. Cugat és especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia. De reconegut prestigi internacional en el camp de la medicina esportiva, és membre de l’equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalans i de l’equip mèdic de la RFEF. Ha operat a milers de jugadors de futbol de totes les categories. Una de les més recents, la intervenció el passat dilluns 9 de novembre al jugador del Barça Ansu Fati. També ha tractat futbolistes blaugranes com Pep Guardiola, Xavi Hernàndez, Carles Puyol, Andrés Iniesta, Samuel Eto'o i Cesc Fàbregas, entre d’altres.

Ramon Cugat ha estat pioner a l'Estat espanyol en operacions d'artroscòpia i va ser membre de l'equip de cirurgians ortopedes en els Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Coneix millor Ramon Cugat:

1. Nom:

Ramon Cugat Bertomeu

2. Edat i ciutat de naixement:

25 d’agost de 1950. L’Aldea-Tortosa

3. Formació:

Doctor en Medicina i Cirurgia per la UB i especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia

4. Àmbit professional i experiència destacada:

Vaig fer l’ampliació d’estudis postgraduació en cirurgia artroscòpica i lesions de l'esport del genoll i de l'espatlla a:

 • Unitat d’"Sports Medicine" de la Massachussetts General Hospital (Harvard University) de Boston (MA-USA) sota la direcció de Bertram Zarins, MD PhD, en genoll, i Carter Rowe, MD PhD, en espatlla.
 • New Hampshire & Maine: Lawrence Crane
 • East Lansing: Lanny Johnson
 • Richmond: Edward Caspari & Terry Whipple
 • Toronto: Robert Jackson
 • Kawasaki & Okinawa: Hiroshi Ikeuchi
 • Hiroshima: Mitsuo Ochi
 • Vitòria: Eduardo Anitua & Mikel Sánchez (medicina regenerativa)

He treballat a:

 • Món de l'accident laboral: Mutua Montañesa
 • Creació de la unitat de cirurgia artroscòpica de l'Hospital del Mar per als Jocs Olímpics Barcelona 92 (pre-, durant i post-Olimpíades)
 • Mutualitat de futbolistes
 • Artroscòpia-GC / Institut Cugat / Institut Traumatologia Quirón
 • Fundació Garcia Cugat

5. El meu vincle amb el Barça:

Vaig ser jugador juvenil i amateur del Barça

6. Quin tipus de culer ets? 

Em considero un culer dels patidors

7. El nostre lema és “Sí al futur”. Què creus que és més urgent que guanyi el Barça, dins del sector que tu representes?

Salut i que els jugadors estiguin sempre en forma per evitar lesions.

8. Un parell de recomanacions per les estones en què no pensem en el Barça (un llibre, una ruta, un carrer, una pel·lícula, un plat, una sèrie, un escriptor, un paisatge, una planta, una música…):

M’agrada estudiar, investigar, aprofundir en un tema que em provoqui curiositat. També passo estones cuidant plantes i també m’agrada viatjar, ja sigui passejant, en bicicleta, en cotxe o tren.

Galeria fotogràfica de Ramon Cugat:

Per a més informació, contacteu amb Pau Pujadas: 667182873