ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Víctor Font demana a la Comissió Gestora del FC Barcelona que implementi el vot electrònic a les properes eleccions a la presidència

11 novembre 2020
Víctor Font demana a la Comissió Gestora del FC Barcelona que implementi el vot electrònic a les properes eleccions a la presidència

Aquí pots accedir a la carta sencera

El precandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona i líder del projecte Sí al futur, Víctor Font, sol·licita al president de la Comissió Gestora del Club, Carles Tusquets, que “consideri la possibilitat d’implementar el vot electrònic en els pròxims comicis [a la presidència de l’entitat] de manera que aquest pugui conviure amb el vot presencial a les urnes”.

En una carta enviada aquest dimecres, el precandidat es mostra “amoïnat pels efectes que la pandèmia de la Covid-19 que estem patint tindran en el procés electoral”, i destaca els avantatges del vot electrònic per afavorir la participació: “és ràpid d’emetre i de comptar, és segur electrònicament, i permet que l’associat voti des de casa seva sense haver ni de baixar a la bústia de correus per tirar la carta”. A més, subratlla Font, ofereix “la màxima garantia sanitària, sobretot a aquells socis més grans que, per por d’encomanar-se de la Covid-19, podrien acabar abstenint-se”.

El president de la Comissió Gestora del Club va afirmar el 2 de novembre que posaria “tots els mitjans possibles” perquè es pogués votar a les eleccions i va afegir que “els nostres Estatuts no permeten el vot electrònic, però sí que podem implementar el vot per correu”. En aquest sentit, Font recorda a Tusquets que cap de les dues modalitats no són permeses pels Estatuts i que és “conscient de les dificultats legals que el vot electrònic i el vot per correu presenten en aquests moments, tant en l’ordenament legal del Club com en el que depèn de la Llei de l’Esport”. No obstant això, està convençut que “una oportuna negociació amb la Generalitat i una transparent explicació als socis i sòcies del Barça ens permetrien superar els obstacles legals que poguessin plantejar-se”. Per això, Font sol·licita a Tusquets que, de cara a les trobades que el president de la Comissió Gestora té previst fer amb els precandidats a la presidència, hagi avançat en les consultes que li suggereix.

Sí al futur i el vot electrònic

Sí al futur va incloure un punt a l’ordre del dia de l’última Assemblea de Compromissaris, celebrada el 6 d’octubre de 2019, en què es demanava que el Club adoptés el vot electrònic. Ho va fer gràcies al suport de 4.669 socis que van donar la seva firma perquè això fos possible. A la votació, l’adopció del vot electrònic va guanyar amb el 60% dels vots; concretament, 359 socis compromissaris van votar-hi a favor, 173 en contra i 67 ho van fer en blanc. Com que la proposta necessitava els dos terços de vots favorables per ser aprovada en tractar-se d’una modificació dels Estatuts del Club, la moció no va prosperar.

Amb motiu d’aquesta iniciativa de recollida de firmes, Víctor Font va dipositar al Club la informació i el software que es necessita per a poder votar electrònicament en les pròximes eleccions, de manera que part dels preparatius tècnics que caldria impulsar ja podrien estar en marxa.