ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Sí al futur organitza una jornada informativa sobre el vot electrònic el matí del 28 de març, a la UPC

18 març 2019
Sí al futur organitza una jornada informativa sobre el vot electrònic el matí del 28 de març, a la UPC

El projecte que lidera Víctor Font el considera una eina cabdal per a la implicació del soci en la vida del Barça

El dijous 28 de març, de les 10 a les 13 hores, a la sala d'actes de l'edifici Vèrtex de la UPC (plaça d'Eusebi Güell, 6) el projecte Sí al futur organitza una jornada de reflexió i de divulgació del vot electrònic. Totes les persones registrades al web de Sí al futur podeu assistir a l'acte sense haver de reservar cap entrada. Només cal enviar un mail a info@sialfutur.cat indicant el nom complet i dient que hi assistireu. Podeu venir a qualsevol hora del matí mentre hi hagi lloc a la sala, que té un aforament pròxim a les 100 places. També podeu entrar i sortir de la sala quan vulgueu, sempre al final de cada ponència.

Sí al futur, el projecte que vol oferir una proposta nova a les sòcies i socis del FC Barcelona quan es convoquin les properes eleccions a la presidència del Club i que lidera Víctor Font, considera que el vot electrònic és una eina cabdal per a la implicació del soci en la vida del Club. El projecte considera que el vot electrònic ha de permetre que totes les sòcies i socis de l'entitat s'impliquin i participin a l'hora de triar el seu president o d'aprovar les grans decisions estratègiques de la Institució, especialment aquelles que són més de caire simbòlic. El seu ús pot permetre implicar més sòcies i socis en algunes de les decisions que, fins ara, s'han pres a les assemblees de compromissaris, i també que es puguin expressar respecte d’aquells temes sobre els que la Junta Directiva consideri que cal escoltar la seva veu.

Sí al futur opina que la tecnologia, avui dia, ho permet de manera segura, clara i fiable. També entén que cal impulsar des del Club tots aquells canvis legislatius i dels propis estatuts del FC Barcelona que siguin necessaris per a fer-ho possible.

De tots aquests aspectes se'n parlarà en aquesta jornada, que s'iniciarà a les 10 del matí i que estarà conduïda per la periodista Laura Rosel.

La jornada tindrà aquest guió:

 

10 hores

Ponència de Pere Vallès, president de Scytl Electronic Voting

És segur i fiable el vot electrònic? És fàcil d'utilitzar? (demostració)

 

10:30 hores

Anàlisi de dos casos d'èxit:

a) Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya

b) Suïssa

 

11:00 hores

Ponència de Pere Vilà, assessor jurídic de la Secretaria General de l'Esport i coordinador de la nova Llei de l'esport i l'activitat física a Catalunya.

Hi pot haver vot electrònic a l'esport català?

 

11:30 hores

El Barça transparent, participatiu i democràtic que tots volem

Tertúlia:

1.- Representant del FC Barcelona

2.- Ramon Besa, periodista

3.- Fermí Puig, cuiner

4.- Pilar Calvo, periodista, política i empresària

5.- Carles A. Foguet, consultor de comunicació i politòleg. Responsable de l'àrea d'esports de l'agència Gaps (estratègia política i comunicació)

Modera: Laura Rosel

 

12:30 hores

Cloenda de Víctor Font

 

¿Sabies que.....

...la vocació democràtica i participativa de FC Barcelona està tan arrelada al Club que, durant un període fosc i marcat per la manca de llibertats com va ser el franquisme, l’entitat blaugrana se les va empescar per celebrar unes eleccions presidencials amb sufragi universal? O quasi universal? Aquest fet insòlit es va produir el 15 de novembre de 1953, quan el Barça va celebrar unes eleccions per triar president en les que van poder votar tots els socis de sexe masculí. Cal contextualitzar aquesta marginació flagrant dels drets de les dones: a França no van tenir possibilitat de votar fins al 1945, i a Itàlia, fins al 1946, per posar dos exemples. Tornant al cas que ens ocupa, cal dir que la convocatòria va resultar un èxit, perquè hi van prendre part més de 17.000 socis, un 63% dels electors. El guanyador d’aquella contesa va ser Francesc Miró-Sans Casacuberta, que iniciava així els seus vuit anys al capdavant del Barça. Segurament aquest èxit de participació va ser la causa que les autoritats franquistes s’ho repensessin i no tornessin a autoritzar un procés participatiu similar.