ON PUC ENTREGAR LA MEVA SIGNATURA? Et recollim la signatura a casa! Truca'ns al 93 606 70 71
BUSCA EL TEU PUNT DE RECOLLIDA MÉS PROPER

Estem a punt per construir el Barça del futur

El maig de 2015, a Granollers, la meva ciutat natal, vaig anunciar que no participaria en les eleccions del juliol d’aquell any que van convertir Josep Maria Bartomeu en president del FC Barcelona fins a l’any 2021.

En aquell moment hi havia hagut diverses especulacions sobre si em presentaria o no, i per això vaig sortir a explicar que no seria precandidat. Penso que podíem haver presentat una candidatura per intentar guanyar les eleccions com s’havia fet tradicionalment, però no teníem ni un projecte ni un equip per afrontar el repte majúscul que el Club tenia i té davant seu.

Durant la propera dècada, el Barça haurà d’afrontar el relleu de la millor generació de futbolistes de la història del Club i encarar el repte que suposa la competència econòmica amb clubs propietat de magnats i estats. Tot això en un entorn on la tecnologia està transformant acceleradament el món en què vivim. Si volem seguir competint al màxim nivell i mantenir la propietat del Club en mans dels socis, cal un projecte innovador i ambiciós, liderat per un equip de persones amb talent que fins ara han viscut al marge del govern del Club.

Durant aquests gairebé tres anys hem continuat treballant per madurar la proposta de “Sí al futur”. Ara estem en condicions d’anunciar que, en el moment que la Junta Directiva convoqui eleccions anticipadament o acabi el seu mandat, hi haurà un projecte alternatiu a disposició dels socis.

A partir d’avui ens dedicarem a explicar les línies mestres del nostre model, a anar-lo millorant a base d’escoltar les idees de tot el barcelonisme i, sobretot, a incorporar el talent necessari per fer-lo possible. Estarem atents a la gestió del Club amb actitud constructiva i oferirem propostes de millora.

Hi ha molta feina a fer.

En el futur, cal assegurar que cada decisió que es pren al Club estigui en mans de responsables amb l’experiència i la capacitat adequades. Els requisits per formar part del Consell Directiu no poden estar limitats a la capacitat d’avalar. Cal un Consell Directiu amb socis que tinguin experiència rellevant en l’àmbit esportiu, empresarial i institucional i amb voluntat de prendre decisions difícils.

A l’àrea esportiva, per exemple, serà essencial comptar amb el talent de la millor generació de futbolistes de la història. Serà imprescindible que ells liderin la presa de les decisions necessàries per a continuar competint amb garanties d’èxit, fent-ho des del Consell Directiu fins a les categories inferiors de l’esport formatiu, passant per totes les posicions de responsabilitat clau dels equips professionals.

També cal reinventar el model de generació d’ingressos per mantenir la propietat del Club en mans dels socis. Hem de ser capaços de vendre productes i serveis directament als milions de seguidors que tenim arreu del món, eliminant intermediaris. El potencial econòmic del Club està limitat en el model actual per la intermediació de molts agents externs. La tecnologia i la capacitat i experiència de consellers i executius de primer nivell internacional ho han de fer possible. És l’única manera que tenim de generar els recursos de què disposen altres competidors propietat de magnats o estats. Només així podrem competir al màxim nivell.

És necessari redefinir el model de governança del Club i el paper del soci en la presa de decisions. Cal aprofitar totes les capacitats de la nostra massa social a través d’un model innovador i participatiu. És necessari millorar el model de representativitat del soci en el Club, centrat actualment de manera exclusiva en l’Assemblea de Compromissaris. Fer un ús efectiu d’eines com ara el vot electrònic ha de ser una prioritat.

Alhora cal aprofitar la influència que avui té el Barça al País i arreu del món per a desenvolupar un pla ambiciós d’iniciatives que permetin contribuir a afrontar els principals reptes de la societat en el segle XXI.

En resum, el projecte “Sí al futur” vol reunir tots els requisits necessaris per garantir que el Barça podrà ser reconegut com el millor club del segle XXI. Un projecte innovador que transformi el model que ha sigut vàlid fins ara i permeti superar aquelles diferències que ens han fet febles en el passat.

Estem construint un equip transversal de barcelonistes que aspira a posar-se a disposició del Club per a servir-lo en tot allò que necessiti. Volem incorporar totes aquelles persones i aquelles idees que hi puguin contribuir. A la nostra web www.sialfutur.cat trobareu més informació, la manera de participar en el projecte i de contactar-hi.

Tenim davant nostre un repte ineludible, no gens fàcil però clarament apassionant. Ens posem a disposició de tots aquells barcelonistes que puguin contribuir a afrontar aquest repte amb les màximes garanties d’èxit. Junts hem de construir el Barça del futur.

T’hi esperem!


Víctor Font i Manté
Barcelona, 11 de juny de 2018